Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. március 01. 14:23
Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot
Gyulán a katolikus közösségi házba várják a különböző felekezetek nőtagjait

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelyhez Gyulán is csatlakozik a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista gyülekezet.

A fürdővárosban a Nádi Boldogasszony Plébánia lesz a házigazdája az imanap alkalmából szervezett programnak. A helyi katolikus közösségi házba (Petőfi tér 1.) 17 órára várják a felekezetek nőtagjait március 3-án.

– „Isten adjon békét, békés kapcsolatot Istennel és egymással”, így köszöntik világszerte egymást a keresztény asszonyok az ökumenikus világimanapon – ismertette Kovácsné Murvai Zsuzsanna, a plébánia munkatársa. Hozzátette: a nap tematikáját idén a tajvani keresztény női közösség állította össze.

Hozzátette: az összejövetelen a tajvani emberekért, a kirekesztettekért, az elnyomottakért és a szegényekért, a Föld megmaradásáért és a békéért imádkoznak. Az igehirdetés és a közös imák után szeretetvendégségbe várják a résztvevőket.

Az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon harmincnyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) női bizottsága.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)