Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is összegyűltek a felekezetek nőtagjai az ökumenikus világimanapon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. március 04. 11:00
Gyulán is összegyűltek a felekezetek nőtagjai az ökumenikus világimanapon
A háború által sújtott övezetek lakóiért és a menekültekért is imádkoztak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az ökumenikus világimanap alkalmából a gyulai katolikus közösségi házba várták a helyi felekezetek nőtagjait március 3-án. 

A világimanap gyökerei a 19. századra nyúlnak vissza, amikor Észak-Amerikában sokan imádkoztak az egységért. A század végén a különböző felekezetek a missziós munkáért imádkozva hívtak életre egy közös imanapot, 1927-ben pedig egy észak-amerikai ökomenikus nőmozgalom kezdeményezésére tartottak hasonló eseményt. 

A világimanap gyulai programjának idén a Nádi Boldogasszony Plébánia volt a házigazdája. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Szántóné Urbancsok Nádja, az esemény egyik szervezője lapunknak elmondta: több mint tíz éve tartanak Gyulán hasonló eseményt, ezeken legalább ötvenen összegyűlnek a különböző felekezetekből.

– Mindig más a tematika. Tavaly Írországot állítottuk a középpontba, idén pedig a háború által sújtott övezetek lakóiért és a menekültekért imádkoztunk – ismertette.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– „Isten adjon békét, békés kapcsolatot Istennel és egymással”, így köszöntötték világszerte egymást a keresztény asszonyok az ökumenikus világimanapon – ismertette Kovácsné Murvai Zsuzsanna, a plébánia munkatársa, akitől azt is megtudtuk, hogy idén a Tajvanon élő asszonyok állították össze a nemzetközi esemény programját.

A fürdővárosi összejövetelen Pápai-Tóth Orsolya evangélikus lelkész hirdetett igét, majd Baráth Andrea református lelkész levezető összefoglaló gondolatait hallgathatták meg a  résztvevők. Az igehirdetés és a közös imák után a szervezők szeretetvendégséget tartottak a megjelenteknek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)