Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Romvári Gábornét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. február 15. 17:33
Romvári Gábornét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából
Erzsike néni szerint a hosszú élet titka a hit, a sok munka és a szerencsés gének 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Romvári Gábornét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Kónya István alpolgármester és Timár Andrea aljegyző február 15-én. A vendégek tortát, virágcsokrot és a miniszterelnök által aláírt emléklapot vitt az ünnepeltnek.

Erzsike néni református hívő családba született, mindig is hívőként élte az életét. Édesanyja háztartásbeli volt, édesapja Békésen hivatali dolgozó, de hét évig távol volt a családjától a katonaság és a hadifogság miatt. Az ünnepeltnek egy öccse volt, aki fiatalon agyhártyagyulladást kapott. A betegségből sosem gyógyult fel teljesen, 29 éves korában meghalt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az ünnepelt Békésen járt iskolába, majd, amikor a kertészeti gimnáziumot Békésről Szegedre helyezték át, kollégista lett. A középiskola után sokáig a budatétényi kertészetben dolgozott.

1956-ban ment férjhez, ahogy Erzsike néni mondja, a forradalom „kellős közepén”. Férje kertészmérnöktanár volt. Bár házasságukból gyermek nem született, az ünnepeltnek több „fogadott gyermeke” is van.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Erzsike néni férje halála után költözött vissza Békés megyébe. Mivel Gyulát szerette, itt telepedett le. A 90-es években felnőttként hitoktató tanulmányokba kezdett, amelyeket egy autóbaleset miatt nem tudott befejezni.

Az ünnepelttől megtudtuk, világéletében sokat olvasott, és szereti a komoly zenét. A hosszú élet titkának azt tartja, hogy életében sok fizikai munkát végzett, emellett nagyon fontosnak tartja a hitet, ami ahhoz kell, hogy „az elviselhetetlent is el tudjuk viselni”. Véleménye szerint fontos még a gének szerepe is, felmenői legtöbbje is hosszú életet élt meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)