Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pótselejtezőbe jutott az 5-ös iskola csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2023. február 08. 10:12
Pótselejtezőbe jutott az 5-ös iskola csapata
Ezüstérmet szereztek a diákolimpiai játékos sportverseny országos elődöntőjében

Az 5-ös iskolás diákok felkészítőikkel, Bacsa Edinával és Kertész Gyöngyivel 

Fotó: 5-ös iskola 

A gyulai 5-ös számú általános iskola második, az Implom József általános iskola harmadik helyen végzett február 1-jén Jászberényben, a diákolimpiai játékos sportverseny országos elődöntőjében. 

A Gyulán rendezett megyei döntőben az 5-ös iskola diadalmaskodott, az ezüstérmet pedig az Implom József általános iskola szerezte meg, így jutottak tovább az országos elődöntőbe.

Bacsa Edina, az 5-ös iskola csapatának egyik felkészítője elmondta, a játékos sportversenyre az idén is sokat készültek a tanulók. Hozzátette, iskolájuk évek óta képviselteti magát a legjobbak között. Az intézmény 2016-ban érte el eddigi legjobb eredményét, akkor az országos elődöntőt megnyerve a diákolimpiai döntő negyedik helyén zárta a versengést.

A diákok az idei országos elődöntőn kilenc feladatban mérték össze erejüket. Az 5-ös iskolások a hosszú utazás és az idegen pálya ellenére jól kezdték a versenyt, a verseny feléig egymás mellett haladtak a házigazda együttessel.

– Sajnos a hetedik feladatban a szerencsefaktor nem velünk volt, így a végére a papírforma érvényesült, és a rutinos jászberényiek ezúttal is bejutottak az országos döntőbe. A „Lila” iskolások azonban a magabiztos második helyezésükkel jogot szereztek az országos kisdöntőn, a február 17-i törökbálinti pótselejtezőn való részvételre – fejtette ki Bacsa Edina.

Az Implom József általános iskola csapata első alkalommal jutott az elődöntőbe, ahol az előkelő harmadik helyen fejezte be a versengést.

Az 5-ös iskola csapatának tagjai: Kempf Anna, Komáromi Dorina, Szabó Petra, Kállai Áron, Labodár Milán, Doktor Zalán, Bordás Ádám, Koór Kinga, Budai Csenge, Rácz Lotti, Molnár Lili, Sassano Alessandro, Fáskerti Máté, Borbély Dominik, Papp Dorina, Juhász Fanni, Mundruczó Dorottya, Mócz Benett, Tóth Bence, Szilágyi Maximilián és Resetár Szilárd

Az Implom József általános iskola csapatának tagjai: Csűri KataTamás AnnaHegyi CsanádBagdi BarnabásÁrpási DánielCsomós ReginaDomokos DánielSzigeti BalázsKovács ZilleKara SáraBolya BlankaGál ZalánKern ZsomborHidvégi ZoltánBalogh BorbálaVeres ZoraHidvégi ZsomborBeszterczey Luca.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)