Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasvári Péterről nevezik el a gyulai K2-es műfüves pályát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2023. február 06. 17:11
Vasvári Péterről nevezik el a gyulai K2-es műfüves pályát
Bemutatjuk a gyulai futballpályák névadóit (4. rész)

Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület döntése alapján, a Gyulai Városbarátok Körének javalatára, az Id. Christián László Városi Sporttelep futballpályáit és a gyulavári pályát olyan egykori játékosokról nevezik el, akik az előterjesztés szerint példaként állíthatók a fiatal sportolók elé. A névadók tiszteletére hamarosan emléktábla kerül a sporttelep büféjének és a gyulavári labdarúgópálya öltözőjének homlokzatára. Emellett mindkét helyszínen tájékoztatótábla is kikerül a futballisták életrajzával. A Gyulai Hírlap Székely Árpád, Tóth II. József és Durkó Károly összeállításával mutatja be a neves gyulai labdarúgókat.

Fotó: Gyulai Hírlap 

Vasvári Péter (Mesti) 1920-ban született Gyulán. Játékosi pályafutását Vrányis néven kezdte 1943-ban a GYTE csapatában, majd 1946-ban magyarosította a nevét Vasvárira.

A különböző fuzionálások idején is alapjátékosként játszott. Az 1948–49-es években a Gyulai SE csapatában futballozott, majd a GYSZSE (Gyulai Szakszervezeti Sportegyesület), a Gyulai Építők (1952), a Gyulai Vörös Meteor (1955) következett, utóbbiban egy szezonban játékosedzőként is tevékenykedett. Pályafutását 1956-ban fejezte be a Vörös Meteor csapatában.

Vasvári Péter a képen az álló sorban balról az első

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az 1957–58-as szezonban kezdődött edzői pályafutása a Gyulai MEDOSZ csapatánál. Edzője volt többek között Himer I. Józsefnek, Himer II. Istvánnak is. Az 1962–63-as bajnokságban lejátszott Gyulai MEDOSZ-Békéscsabai Építők bajnoki mérkőzésen (ahol a gyulai csapat 3000 néző előtt játszott, és 9-1-re győzött) edzőként segítette a csapatot. A gólokat Himer I. (4), Himer II. (2), Fábry, Jenei, Rajki szerezték. 1973-ban, majd az 1974–75-ös szezonban a GYSE-t edzette, ezt követően Sarkadon volt edző. Később a gyulai ifjúsági labdarúgócsapatoknál dolgozott. A felnőttcsapatoknál 11 alkalommal dolgozott, amivel a gyulai edzők rangsorában csúcstartó.

A foci elválaszthatatlan volt az életétől. Mindig optimista volt, amit át is adott játékosainak. A győzelmeket és a kudarcokat is a helyén tudta kezelni. Földön járó ember volt, munkában való hite végig kísérte földi pályafutását 1992. április 20-án bekövetkezett haláláig.

Vasvári Péter az álló sorban jobbról az első 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)