Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonysági eseményekkel és egészségügyi ellátással segíti a gyulaiakat a Hajrá, Gyula baráti társaság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. február 02. 18:00
Jótékonysági eseményekkel és egészségügyi ellátással segíti a gyulaiakat a Hajrá, Gyula baráti társaság
A csapat közösségi oldalán várja követőit

Fotó: Gyulai Hírlap 

Jótékonysági fesztiválokkal, vacsorákkal, gyermekeknek szóló eseményekkel és egészségügyi ellátással segíti a gyulaiakat a Hajrá, Gyula baráti társaság. Az idei tervekről Papp István alapító és Hoffmann Böbe, a csapat egyik tagja számolt be.

Elmondták: a Hajrá, Gyula közösség egy civil baráti társaságból alakult, később egyesületként szeretnék folytatni a közös munkát.

– Egy közös főzés közben beszéltünk arról, hogy merre is tartunk, és a fiatalok jövője milyen úton halad. Ezen az estén határoztuk el, hogy a városunkért és a fiatalokért szeretnénk valamit tenni. Ezért álltunk már több jótékonysági rendezvény mellé, ami továbbra is a célunk – fejtette ki Papp István.

– Szeretnénk több jótékonysági rendezvényt tartani, szeretnénk a fiatalok számára több programot, szeretnénk az idősekkel többet foglalkozni. Fontosnak tartjuk, hogy ebben a nehéz helyzetben segítsünk azokon, akik igazán rászorulnak – folytatta.

Kiemelték: 2023 egyik fontos projektje a szakszerű otthonápolás segítése városunkban.

– Az idei évtől lehetőség nyílik Gyulán is igénybe venni olyan egészségügyi szolgáltatásokat, amelyekért hosszú órákat kell várni az egészségügyi intézményekben – húzta alá Hoffmann Böbe, hozzátéve, hogy hamarosan ingyenes EKG-vizsgálatra várják a helyieket.

– A kollégámmal rövid időn belül, akár már másnap elvégezzük a vizsgálatokat. Szolgáltatásaink között szerepel az EKG, azonnali kiértékeléssel, a sebkezelések, a vérvétel, az infúzió, a katétercsere és a betegszállítás – folytatta az évek óta diplomás ápolóként dolgozó csapattag.

Papp István arról is beszámolt, hogy idén számos programot szerveznek, melyek között néhányat már meghirdettek, több pedig szervezés alatt áll.

– Egy beteg kislánynak szeretnénk egy eseménnyel gyűjteni, emellett zenés programokkal, gyermekműsorokkal és kulturális programokkal igyekszünk a helyieknek olyan kikapcsolódási lehetőséget nyújtani, amely a jótékonykodással is összekapcsolódik. Hozzátette: leginkább Facebook-oldalukra érdemes feliratkozniuk mindazoknak, akiket érdekelnek az eseményeik, jótékonysági programjaik.

A csapat szervezésében koncertezik február 19-én, vasárnap 11 órától Gyulán, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban az Apacuka (jegyek itt válthatók: tickets.funcode.hu/event/apacuka-mini-koncert). Az esemény kapcsán Papp István kiemelte: a zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Krisztina énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. (Egyéves korig a belépés ingyenes, és a szülő ölében ülhet a gyermek.)

A Gyulai Retro Fesztet március 4-én tartják a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban (jegyek itt vásárolhatók: tickets.funcode.hu/ event/hajragyula). A tervezett fellépők: Yulaysi Miranda, Betty Love, Krisz Rudi, Náksi és a Bon-Bon.

Lengyel Tamás egyszemélyes vígjátéka április 21-én 18 órától lesz látható a román gimnázium épületében (jegyek itt válthatók: tickets.funcode.hu/event/lengyeltam-s-egyszem-lyes-v-gj-tka-gyul-n). Az apanevelő előadáson szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsi-vásárlás traumáiról, a levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos-dalok mentálhigiénés következményeiről.

A csapat oldalának követésére itt iratkozhatnak fel az érdeklődők: https://www.facebook.com/Hajragyula

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)