Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenes szűrővizsgálatokat tart szeptember 24-én a Hajrá Gyula Civil Baráti Társaság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. szeptember 14. 16:30
Ingyenes szűrővizsgálatokat tart szeptember 24-én a Hajrá Gyula Civil Baráti Társaság
A fiatalokat is megszólítanák programjaikkal

Papp István

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ingyenes szűrővizsgálatokat tart szeptember 24-én a Hajrá Gyula Civil Baráti Társaság a Törökzugi ABC előtt – számolt be lapunknak előzetesen Papp István alapító. 

– Mentőápolóként dolgozom, kollégáimmal együtt leszünk jelen ezen az egészségnapon – mondta el az ötletgazda. Mint megtudtuk, az eseményen a szakszerű újraélesztést is bemutatják majd, és a résztvevők azt is megtudhatják, hogyan kell az idegen testet eltávolítani felnőtt és gyermek esetében.

– Azt gondolom, hogy bármely korosztály számára hasznos tudás szerezhető az eseményen – emelte ki a szervező. Hozzátette: igyekeznek interaktívvá tenni a rendezvényt, így az újraélesztésbe akár be is kapcsolódhatnak azok, akik az elmélet mellett némi gyakorlati tudást is szereznének. 

Papp István kifejtette: a helyszínen vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérésre is lehetőség lesz, és szemvizsgálatot is tartanak a szakemberek. Emellett egy orvos a poszt-Covid-tünetek enyhítésével kapcsolatban ad majd tanácsot. 

A szervező azt is elárulta: csapatuk néhány hónapja alakult egy baráti társaságból, de már egész évre vannak terveik. 

– A célunk az, hogy programokon keresztül segítsük a helyieket egészségük megőrzésében. Több egészségnapot és jótékonysági rendezvény igyekszünk szervezni, mindezeken túl családi napot, főzősversenyt is tervezünk. Fontos számunkra, hogy valamiképpen a fiatalokat is megszólítsuk – ecsetelte.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)