Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 294 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. január 29. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 294 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója jelenti

A szolgálatot teljesítő rendőrök 172 határsértőt tartóztattak fel, 122 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben január 28-án – írta a police.hu.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 3 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 148 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Mogyoród közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, marokkói pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben, Csongrád-Csanád vármegyében 5 esetben a rendőrök összesen 122 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalom közigazgatási területén január 28-án 02 órakor a járőrök intézkedés alá vontak egy szerb személyautót, amelyet egy bosnyák férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 7, magukat marokkói, szír, palesztin és afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A rendőrök január 28-án 06 órakor Kelebia közigazgatási területén ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A járműben utasként 5, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A járőrök Mogyoród közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M3-as autópályán, január 28-án 08 óra 45 perckor ellenőriztek egy ukrán állampolgárt, egy cseh honosságú kistehergépkocsi vezetőjét. A gépkocsi rakterében 10 szír állampolgárságú férfi, nő és gyermek tartózkodott.

A járőrök, Balotaszállásnál, január 28-án 21 órakor ellenőriztek egy ukrán állampolgárt, egy lengyel személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban 8 fő magukat marokkói állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)