Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tenisz programok a 2023-as évre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. január 23. 17:21
Tenisz programok a 2023-as évre
Az élő tenisz idén is rengeteg eseménnyel várja a szurkolókat

A US Open eredmények mellett a tenisz világranglista legjobbjai számtalan versenyen vesznek majd részt 2023-ban is. Megmutatjuk, hogy milyen versenyek várhatóak!

Az élő tenisz idén is rengeteg eseménnyel várja a szurkolókat

Évről-évre az a tendencia látható, hogy a tenisz egyre inkább népszerűbbé válik Magyarországon is. Nem csak abból szűrhető ez le, hogy egyre többen követik az aktuális eseményeket, de abból is, hogy az utánpótlás világában is egyre több fiatal tűnik fel, akiket motiválnak az olyan magyar csillagok, mint például Fucsovics. 

Egyre több magyar fogadó és szurkoló ismeri fel a teniszben rejlő szórakozási lehetőségeket vagy éppen a fogadás által nyújtott esélyeket. Mert a tenisz egy nagyon jól fogadható sportág, már csak azon egyszerű ténynél fogva is, hogy itt mindössze két kimenetel van, nem három, mint mondjuk egy labdarúgás esetén. A tenisz élő fogadás pedig még egy pluszt tesz ehhez hozzá, hiszen a teniszben aztán semmit nem jelent, hogy valaki elbukja az első szettet.

Sőt, mondhatjuk, hogy a sportfogadás stratégiák között kiemelt szerepe van a tenisz élő fogadási stratégiának is, mert az adogatásokból, a szervákból azért elég sok minden leszűrhető egy játékos állapotára vonatkozóan. A Magyar Tenisz Szövetség is igyekszik felülni a vonatra, hiszen azért egyre több magyar verseny is van, amelyre a szurkolók kilátogathatnak. De hogy mi várható 2023-ban? Abban biztosak lehetnek a teniszrajongók, hogy ez az év is igen izgalmas lesz.

A legnagyobb teniszversenyek

A tenisz világranglista legjobbjai már 2023 első napjaiban tiszteletüket tették a pályán, hiszen január 16-án elstartolt Melbourne-ban az Ausztrál Open. Ahhoz, hogy tudjuk, ez milyen nagyságrendű verseny, tisztában kell lennünk vele, hogy az élő tenisz világában négy kifejezetten nagy verseny van, ezek a Grand Slamek. Van 

  • egy Ausztráliában, 
  • egy Franciaországban, ez a Roland Garros, 
  • Angliában a wimbledoni verseny 
  • és a US Open eredmények határozzák még meg a legjobbak teljesítményét. 

Apropó, ha már szóba hoztuk őket, mindenképpen említsük is meg a dátumokat.

A francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros tehát május 28-án rajtol majd Párizsban és egészen június 11-ig mennek majd a mérkőzések. Ezután nem sokkal már jön is a nagy wimbledoni viadal, amely július harmadikán kezdődik és július 16-án fejeződik majd be. Ez egyébként a világ egyik legrégebbi teniszversenye, már a 19. században is komoly összecsapásokat tartottak itt, bár akkor még csak néhány kivételezett gazdag ember. 

És végül jöjjön listánkból a US Open, amely 2023. augusztus 28-án kezdődik és szeptember 10-én fejeződik be. New Yorkban rendezik, a USTA Billie Jean King National Tennis Center pályáin. A US Open eredmények követésére vagy a többi Grand Slam eredményének követésére tökéletes lehetőséget jelentenek egyébként a fogadóirodák, amelyek a tenisz élő fogadás számára is platformot biztosítanak. Szóval ha még nem néztünk teniszversenyeket korábban vagy nem fogadtunk teniszre, akkor ez a négy verseny tökéletes kiindulási alap lehet majd.

A sportfogadás stratégiák is próbálgathatóak, hiszen ezeken a versenyeken azért a legjobbak nagyon felszívják magukat. Arra számíthatunk tehát, hogy a négy legnagyobb versenyen a tenisz világranglista legjobbjai mind ott lesznek. De mi van akkor, ha nem az egyéni versenyek érdekelnek minket? Akkor a Davis-kupa való nekünk, ami nemzetek közötti élő tenisz versenyre teremt lehetőséget. A Magyar Tenisz Szövetség honlapján mindig lehet számítani az aktuális menetrend bemutatására, de alapvetően a selejtező 2023. februárjában lesz majd, a csoportmeccseket 2023. szeptemberében tartják, míg végül 2023. november 22-én kezdődik majd a spanyolországi Malagában a kieséses szakaszt. 

Négy napos lesz ez az utolsó szakasz és nagy meglepetés lenne, ha a mieink el tudnának idáig jutni. Még két nagyobb csapatversenyt kell kiemelnünk, egyrészt a Laver Cupot Vancouverből, amelyen a Team Europe csap majd össze a Team World csapatával. Ezt a versenyt majd 2023. szeptember 22-én rendezik meg Kanadában. És lesz még az év végén egy másik torna is a csapatok számára, ez pedig a 2023-as Billie Jean King Cup döntője. 

Ezen 12 nemzet női csapata vesz majd részt és harcol a világ legjobb női nemzeti válogatottja címért. De ezek csak kiemelt események, mert az egész teniszszezon hihetetlenül zsúfolt. Az ATP Tour 2023-as eseményeibe tartoznak az ATP 500 vagy éppen ATP Masters 1000 versenyei, amelyekből bőségesen akad majd minden hónapban. A teljesség igénye nélkül végigrohanva az éven, elmondhatjuk, hogy itt lesz ABN AMRO Open Hollandiában februárban, aztán a BNP Paribas Open márciusban Indian Wellsben, vagy az áprilisi Monte-Carlo Masters. 

És ráadásul most csak egyetlen eseményt emeltünk ki a hónapokból, mindegyik hónapra jut legalább két-három kiemelt viadal. Folytatva a sort, jön majd májusban egy olasz verseny, aztán a Roland Garros után június 19-én kezdődik a Queen's Club Cinch Championship Londonban. Júliusban lesz még a hamburgi European Open, aztán augusztusban a Citi Open Washingtonban, míg szeptemberben lesz az egyre nívósabb China Open. És nincs vége az évnek, hiszen októberben legalább 5 kiemelt versenyre kerül sor és még decemberben is lesz viadal. És ez még főleg csak a férfiakra vonatkozik, a WTA berkein belül is minden hónapban van egy komoly kiemelt verseny. 

A női versenyek közül ki kell emelni a Miami Opent márciusból vagy éppen a Rothesay Internationalt júniusból, ami a wimbledoni viadal előtt lesz egy jó felkészülési lehetőség. Összességében tehát aki szereti a teniszt, az biztosan meg fogja találni a számításait 2023-ban is, mert a naptár tele van a jobbnál-jobb eseményekkel. És napjainkban már az sem igazán nagy kihívás, hogy megtaláljuk azokat a platformokat, ahol ezeket az eseményeket követni tudjuk. Ehhez tökéletes opciót jelentenek egyébként a nagy bukmékerek is, de a magyar televízióban is egyre többször fordulnak elő tenisz közvetítések. Főleg, hogy 1-2 teniszező személyében azért elég komoly versenyzőink is vannak már a világranglistán, akiktől bravúrokra is lehet számítani.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)