Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fordulatos mérkőzésen győzte le az éllovast az Amazonok U15-ös csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 23. 10:00
Fordulatos mérkőzésen győzte le az éllovast az Amazonok U15-ös csapata
Gyulai Amazonok–Újpest FC 7-4 (5-2)

Az U15-ös futsalbajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok korosztályos együttese az Újpest FC gárdáját fogadja január 21-én. A csapat az éllovas legyőzésével versenyben maradt a bajnoki címért.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulai Amazonok: Sebestény Renáta, Kelemen Klarissza, Nagy Katalin, Baracsi Boglárka. Csere: Freiberger Stella, Tóth Panna, Nagy Csenge és Veres Doren. Edző: Molnár Ágnes.

Az U15-ös bajnokság igencsak kiélezetté vált a tavaszi fordulókra; a mérkőzés előtt az egy meccsel többet játszó Újpest FC állt az élen, amelyet három ponttal lemaradva a gyulai és a miskolci alakulat követett.

A gyulai együttes komoly párharcra számíthatott a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, hiszen az újpesti gárda korosztályos válogatottakkal megerősítve érkezett a találkozóra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat az első gól mihamarabbi megszerzésére törekedett, így parádés első öt percet láthattak a szurkolók. A legígéretesebb helyzet az újpesti alakulat előtt adódott, mégis a hazai gárda szerzett vezetést a 6. percben, amikor egy vendégjátékosról bepattanó labda talált utat a kapuba. 1-0.

A csata még nagyobb lendülettel folytatódott, mindkét oldal kőkemény belépőkkel állta útját ellenfele próbálkozásainak. A 10. percben a később kulcsszerepet kapó Pribék Andrea állt oda egy szabadrúgáshoz, amely védhetetlenül vágódott az újpesti kapuba. 2-0.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A fővárosi gárda nem hagyta annyiban a dolgot, öt perc múlva szépítő találatot ünnepelhetett. Még ugyanabban a percben Nagy Csenge növelte a gyulai előnyt, majd Pribék Andrea talált ismét a kapuba. 5-2.

A második játékrészben pontatlanul kezdett a gyulai csapat, a vendégegyüttes egy gólra jött fel. Az utolsó percekben azonban megrázták magukat a gyulaiak, Pribék Andrea újabb duplájával beállították a 7-4-es végeredményt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Gyulai Amazonok U15-ös csapata sikerével utolérte újpesti riválisát. 

– Nagyszerű szülinapi ajándékot kaptam a csapattól ezzel a győzelemmel. Játékunk most elmaradt a legjobbtól, ettől függetlenül szívünk ma is vitt előre – értékelt Molnár Ágnes utánpótlásedző.

Gyulai gólok: Pribék Andrea (5), Nagy Csenge.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)