Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 279 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. január 15. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 279 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 169 határsértőt tartóztattak fel, 110 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben január 14-én – írta a police.hu.

A Bács-Kiskun vármegyei határszakaszon a rendőrök 5 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Kunbaja, Kelebia, Hercegszántó, Zsana és Prió közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 5 esetben, összesen 151 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Fejér vármegyében a rendőrök Alsószentiván területén 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, iraki, török, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 3 esetben, Csongrád-Csanád vármegyében a rendőrök összesen 110 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, 1 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Zsana közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 5408-as úton, január 14-én 20 óra 5 perckor a rendőrjárőrök  ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú gépjárművet, amelyet egy  29 éves ukrán állampolgár vezetett. A jármű utasterében 4 palesztin állampolgár tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)