Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Amerikába készül a gyulai teniszező

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 14. 13:00
Amerikába készül a gyulai teniszező
Kutasi Bence Szilágysomlyóról költözött a fürdővárosba

A Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub évadzáró vacsoráján a csapatbajnokság legeredményesebb játékosának járó díjat is kiosztották. Kutasi Bence a kiírás legtöbb egyéni győzelmével éppen csak lemaradt az elismerésről, ám így is a fürdővárosi klub egyik legnagyobb tehetségének számít.

Kutasi Bence elmondta, hétévesen ismerkedett meg a sportág alapjaival, amikor édesapjával Szilágysomlyón ellátogatott az egyik edzésre. Egy nyaralás alkalmával érkezett Gyulára, ahol azonnal lecsaptak a tehetséges játékosra.

– Már az első edzésen megszerettem ezt a sportot, ezután kezdtem felfigyelni a példaképemre, Rafael Nadalra, és mert én is balkezes vagyok, rám ragadt a „kicsi Nadal” becenév. Tízéves voltam, amikor Gyulán nyaraltunk. Elmentünk teniszezni a városi teniszcentrumba, ahol találkoztunk Kovács Zoltánnal, aki, miután játszott velem, leigazolt a gyulai klubhoz. Ettől kezdve Magyarországon versenyeztem, minden korosztályban – tette hozzá a fiatal játékos.

A kétlaki sportélet 2021 tavaszán változott meg, amikor Kutasi Bence edzője tanácsára az Erkel Ferenc gimnáziumban folytatta tanulmányait, így Gyulára költözött. A fiatal játékos ekkor már a felnőttcsapat oszlopos tagja volt, és az egyéni sikerek sem maradtak el.

– A gyulai klub és Kovács Zoltán edzői segítsége révén sokat fejlődtem, egy igazán jó csapatot találtam, amely hamar befogadott. A körülményeknek köszönhetően hamar jöttek az eredmények is, jelenleg a felnőttranglistán a 62. helyen vagyok, a 18 év alattiak ranglistáján pedig a 18. pozícióban – ismertette Kutasi Bence.

A gyulai színekben adogató játékos azonban újra a változás mellett döntött, amikor edzői tanácsára a fővárosban kamatoztatta tovább tudását. Kutasi Bence így közelebb kerülhet álmai megvalósításához, amelynek egyik fontos eleme egy amerikai egyetem elvégzése.

– Miután felvettek a gimnáziumba, Kovács Zoltán bemutatott Bondár Imrének, aki nagyon sokat segít a fejlődésemben. Az ő tanácsára a kilencedik osztály végeztével a fejlődés érdekében magántanulói státuszt kértem, és Budapestre költöztem, ahol jelenleg is edzek. Az edzőim tanácsára az idén minél több nemzetközi versenyre szeretnék eljutni, tapasztalatot szerezni a nemzetközi mezőnyben, emellett pedig az itthoni kiemelt versenyeken is szeretnék indulni. Ha minden jól alakul, a tanulmányaimat az Egyesült Államokban szeretném folytatni – zárta Kutasi Bence.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)