Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan megkezdődik a gyulai centerpálya felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. január 07. 09:45
Hamarosan megkezdődik a gyulai centerpálya felújítása
A tavalyihoz hasonló mértékben igyekszik támogatni a város a helyi sportéletet

Fotó: Kónya István Facebook-oldala 

A kialakult rezsihelyzet és egyéb nehézségek ellenére a tavalyihoz hasonló mértékben igyekszik támogatni a gyulai önkormányzat a gyulai sportéletet – mondta el lapunknak Kónya István alpolgármester, aki az év elején gyulai edzőkkel egyeztetett. 

Kifejtette: a téli szünet végével, jövő hét héttől újraindulnak az edzések a labdarúgás-, a kézi- és a kosárlabda-utánpótláscsapatoknál. Hozzátette: néhány napja a foci-utánpótlásedzőkkel találkozott, akiket a sporttelepet érintő, hamarosan elinduló fejlesztésekről tájékoztatott. 

– A legnagyobb utánpótlásbázisról Gyulán a labdarúgás esetében beszélhetünk, kétszáz gyerekkel kell számolnunk. Így kifejezetten fontos volt az év eleji egyeztetés, ahol áttekintettük az őszi eredményeket is, valamint azt, hogy a közelgő pályafelújítás során hogyan dolgoznak majd együtt a csapatok, mikor és hol lesz lehetőségük edzéseket tartani – mondta el. 

Mint megtudtuk, a centerpályán várhatóan egy hónapon belül megtörténik a munkaterület átadása. A felújítás során a teljes füves terület leszedik, majd kiegyenlítik a talajt a szabványnak megfelelően, úgy, hogy a két oldalvonal felé lejtsen egy kicsit a pálya.

– Ez a csapadékvíz elvezetése miatt szükséges, a legtöbb nagy füves pályát is hasonlóképpen alakítják ki – tette hozzá.  

Kiemelte: automata öntözőrendszert is kiépítenek a centerpályán, így az edzéseket sok esetben át kell ütemezni, többször kell a műfüves pályákat használni.

– Nem biztos, hogy teljesen zökkenőmentes lesz a kezdeti időszak, de nem tart majd sokáig ez a helyzet. Legkésőbb áprilisban megtörténik a fű vetése, hogy mire elkezdődik az őszi szezon, a centerpálya teljes kapacitással tudjon működni.

Az alpolgármester kifejtette: a városvezetés továbbra is támogatni kívánja az utánpótlás-nevelést, kiemelten a csapatsportokét, hiszen ezekhez csatlakozott a legtöbb gyermek. Hozzátette: bíznak abban, hogy az idei költségvetésben nagyságrendileg a tavalyihoz hasonló összeget tudnak biztosítani.

Kónya István azt is elmondta: az energiaválság okozta nehézségek miatt a városi sportegyesületek idei éve különösen nehéz lesz, ezért a hónap végén Kiss Tamásné sportért felelős tanácsnokkal együtt megbeszélést folytatnak a sportszakmai vezetőkkel, hogy közösen találjanak megoldást a csapatok előtt álló kihívásokra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)