Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat két gyulai férfi ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2022. december 28. 08:55
Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat két gyulai férfi ellen
Benyugtatózták, majd kirabolták főbérlőjüket

Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség két büntetett előéletű gyulai férfi ellen, akik főbérlőjüket benyugtatózták, majd kirabolták – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség közleményében. 

Mint írták, a két vádlott a cselekmény elkövetésének idején albérletben lakott a sértett tulajdonát képező gyulai ingatlanban, a sértettel és az élettársával együtt. A két férfi 2021. szeptember 2-án a délutáni órákban az ingatlan hátsó lakrészének konyhájában beszélgetett és italozott egy társasággal. Az egyik férfi kitalálta, hogy az általa rendszeresen szedett nyugtatóból 10 darabot összetör, és belekeveri a sértett üdítőitalába, majd amikor a sértett a gyógyszer hatására elalszik, elveszik a pénzét. Félrehívta társát, és elmondta neki a tervét, amibe ő bele is egyezett.

Egyikük az összetört nyugtatókat belekeverte a sértett üdítőitalába, amit a sértett az este folyamán megivott, majd elment otthonról. Miután hazaérkezett, már rosszul érezte magát, szédült és nagyon álmos volt, ezért lefeküdt aludni. Ezután a vádlottak bementek a hálószobába, átkutatták, a sértett nadrágját, és elvettek tőle 60 ezer forint készpénzt, amit megfeleztek. Az egyik férfi a további italozáshoz bort vásárolt a rá eső részből, így a bűncselekménnyel okozott kárból 30 ezer forint térült meg.

A sértett gyógyszermérgezést szenvedett el, amelynek gyógytartama nyolc napon belüli volt.

A járási ügyészség a egyik, különös és többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetést, a másik, szintén büntetett férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta beismerés esetére is – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)