Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 354 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. december 18. 10:00
Országos határrendészeti összesítő: 354 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 262 határsértőt tartóztattak fel, 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben december 17-én – írta a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 3 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Nagybaracska és Kisszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 13 esetben, összesen 212 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Makó, Ruzsa, Csanádpalota. Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök, Győr területén 17 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében, Üllő területén 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Mocsa területén 11 határsértőt tartóztattak fel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök Mályinka területén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 55-ös főúton, december 17-én 2 órakor, a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 29 éves román állampolgárt, aki egy moldáv honosságú személygépkocsi vezetett. A gépkocsiban 6 török állampolgár tartózkodott.

Mocsa közigazgatási területén, az M1 autópályán az Igmándi pihenőbe december 17-én a járőrök ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit, amit egy 49 éves bolgár férfi vezetett. A gépkocsiban 11 fő afgán állampolgár férfi utazott.

Ruzsa külterületén, az 5431-es úton, december 17-én 14 óra 30 perckor a járőrök, ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy 21 éves ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban 7 indiai férfi állampolgár utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök, Üllő közigazgatási területén, járőrök december 17-én 15 óra 28 perckor ellenőrzés alá vontak  egy olasz honosságú személygépkocsit, amit egy 20 éves albán állampolgár vezetett. A gépkocsiban 9 afgán és indiai férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)