Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A „Lila” iskolások és az erkelesek lettek a diákolimpiai versengés legjobbjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. december 14. 10:24
A „Lila” iskolások és az erkelesek lettek a diákolimpiai versengés legjobbjai
Idén is megrendezték a gyulai általános és középiskolák vándorkupáját

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a gyulai általános és középiskolák diákolimpiai pontversenyének győzteseit december 13-án a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnyában. Az alapfokú intézmények 2021/2022-es évi diáksport-vándorkupáját az 5. sz. általános iskola nyerte, a középiskoláknál az Erkel Ferenc gimnázium végzett az élen. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az elismeréseket az adott tanévben lezajlott diákolimpiai versenyek összesített eredményei alapján, meghatározott pontrendszer szerint ítélik oda a legjobban teljesítő gyulai alap- és középfokú iskoláknak.

A díjátadón jelen volt Csige Gábor, Gyula város jegyzője, Kiss Tamásné sportért felelős tanácsnok, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője, Molnár Diána, a Békés Megyei Diáksport Egyesület titkára és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Csige Gábor köszöntőjében kiemelte, a városvezetés számára a sport, az utánpótlás-nevelés ügye is fontos. Hozzátette, idén több mint 170 millió forintot költött a város a költségvetésből a sportlétesítmények üzemeltetésére, a sportiskola és a sportszervezetek támogatására.

Vincze József kifejtette: a testnevelők és a sportszervezők több évre visszanyúló áldozatos munkája nélkül nem születhetnének sikerek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A 2021/2020-es pontverseny eredménye: 

Általános iskolák: 1. 5. sz. általános iskola, 2. Implom József általános iskola, 3. Magvető református általános iskola, 4. Nicolae Bălcescu román általános iskola, 5. Dürer Albert általános iskola, 6. Karácsonyi János általános iskola, 7. Bay Zoltán általános iskola.

Középiskolák: 1. Erkel Ferenc gimnázium, 2. Karácsonyi János gimnázium, 3. Nicolae Bălcescu román gimnázium, 4. Göndöcs Benedek katolikus technikum, 5. Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János technikuma és szakképző iskolája. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)