Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújult a térburkolat a gyulai román iskola udvarán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. december 08. 12:54
Megújult a térburkolat a gyulai román iskola udvarán
A beruházás költsége 35 millió forint volt

Megújult a térburkolat a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium udvarán, a beruházást december 8-án adták át ünnepélyesen az iskolában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepségen Czeglédiné Gurzó Mária, az intézmény igazgatója köszöntötte elsőként a megjelenteket. Mint mondta, a rendezvényre eljött Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az udvar átadása mellett azért is érkezett Gyulára, hogy nemzetiségi ösztöndíjakat adjon át a diákoknak. A miniszterelnökség már több mint egy évtizede részesíti ösztöndíjban a kéttannyelvű gimnáziumok diákjait.

Hozzátette: az udvar felújítása a miniszterelnökség anyagi támogatásának segítségével valósult meg.

Soltész Miklós kiemelte: nehéz időszakot élünk, amelyben a békességet kell keresnünk, az államtitkár erre biztatta a megjelent diákokat is.

soltész miklós

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Aláhúzta: a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium dísze és éke a magyarországi román iskolarendszernek.

A fiataloknak, akik a nemzetiségi ösztöndíjakat kapják, azt mondta, hogy ők azok, akik a román nemzetiségnek kitüntetettjei, vezetői lehetnek a jövőben.

Az államtitkár köszöntője után adták az ösztöndíjakat, majd Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke részletezte a beruházást. Mint mondta, nem csupán Gyulán, de Eleken és Battonyán is átadnak egy-egy beruházást a nap folyamán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A koronavírus-járvány, a háború és a magas infláció ellenére fejlesztések sorát indította el az országos román önkormányzat idén is, ugyanis elhivatottak abban, hogy az intézmények fejlődjenek, a működési körülmények egyre jobbak legyenek – fogalmazott.

Kifejtette: a gimnázium udvarának rehabilitációját már tavaly elkezdték, amikor egy új, multifunkcionális sportpályát építettek, összesen 45 millió forintból. Ezt a munkát idén folytatták, amelynek eredményeként az udvaron több mint 1100 négyzetméter felület kapott új térbukolatot, a beruházás költsége 35 millió forint volt.

Kovács József országgyűlési képviselő az államtitkárság munkáját mutatta be röviden, Kreszta Traján román nemzetiségi szószóló pedig annak a fontosságát emelte ki, hogy minél jobb körülményeket biztosíthassanak az iskolába járó diákoknak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)