Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legnépszerűbb sport applikációk: te hogyan hozod formába magad a nyárra?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. december 05. 14:23
A legnépszerűbb sport applikációk: te hogyan hozod formába magad a nyárra?
Napjainkban egyre többen vágnak bele a sport valamelyik formájába

Napjainkban egyre többen vágnak bele a sport valamelyik formájába. Ki így, ki úgy, de az biztos, hogy bőven van benne potenciál. Akár edzőtermi edzésről van szó, akár kültéri futásról, a lényeg a mozgás, hiszen máshogy nem sok esélyünk van formába hozni magunkat a nyárra. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a gyártók által kiadott sport appok, amelyek segítenek követni az edzéstervet, folyamatosan adatokat szolgáltatnak azzal kapcsolatban, hogyan haladunk. Ebben a cikkben olyan alkalmazásokat mutatunk be, amelyek igen népszerűek a sportolók körében.

Forrás: pixabay.com

A mobil applikációk sport témakörében

Az utóbbi évek eseményei nagy hatással voltak az online világra, a mozgásra, az emberek életére. Manapság már mindent a neten intézünk, kezdve egészen a tanulástól, a filmnézésen át, a mozgásig. Sokan még ki sem mozdulnak otthonról és úgy edzenek napi szinten, de persze vannak, akik jobban szeretik az szabad levegőt, még a csípős téli hidegben is. Ehhez sokan kerestek maguknak olyan alkalmazást, ami segít nyomon követni az eredményeket. Manapság rengetegféle sport applikáció létezik, akár edzés, akár más célból. A legtöbb okosórát gyártó cég saját telefonos alkalmazással rendelkezik, így megkönnyítve a felhasználó életét. Ezáltal folyamatosan látjuk, hogy mennyit javultunk az előző héthez és hónaphoz képest, hol van szükség még erősítésre és így tovább. Bőven van még potenciál a sport applikációkban. 

Strava

A Strava egy ingyenesen letölthető, elsőre talán túlzottan egyszerűnek tűnő, futós és kerékpáros alkalmazás. Az egészet az teszi különlegessé, hogy emögött egy teljes közösség van. Magyarországon inkább a biciklisek használják, de talán egyre több futó regisztrál, hiszen amellett, hogy rögzíti a tevékenységeket, egymással versenyezhetünk egy-egy adott útvonalon. A többi felhasználó látja a legjobb eredményt, így azt megcélozva próbálja legyőzni a másikat. Ezáltal hiába edzünk egyedül, nem leszünk motiválatlanok, hiszen folyamatosan olyan érzésünk lesz, mintha napi szinten versenyeznénk. Ha például a Dobogókő a cél, akkor a Strava megnézi, hogy hova tud besorolni a Strava ezen az útvonalon. Ezt követően pedig láthatod, ha esetleg valaki idővel megelőzne, így bármikor visszatérhetsz, hogy ismét átvedd az első helyet. 

Nike+

A cég szinte mindenhol ott van, így nem maradhatott ki a sport applikációkból sem. Sok dologban hasonlít a Stravahoz, hiszen itt is a tevékenységek kerülnek be és ugyanúgy van egy közösség, amely előrébb viszi az app-ot. Viszont kicsit máshogy történik ez itt, hiszen napi szinten ajánlatot tesz, így folyamatosan új futó programot választhatsz és próbálhatsz ki. Néha még híres edzők tanácsait is meghallgathatjuk, ami igen egyedi funkciónak számít az alkalmazások között. A Nike+ Run Club talán az egyik legjobb okosóra app a piacon. 

Runkeeper

A Runkeeper egy alap alkalmazásnak számít, ami kizárólag a legszükségesebb dolgokat méri. Ide tartozik a távolság, a tempó, a szintkülönbség, az elégetett kalória, illetve maga a futás ütemet. Külön statisztikákat gyárt arról, hogy melyik kilométert mennyire gyorsan teljesítettük. Ezekhez akár képeket is rendelhetünk, megadhatjuk, hogy milyen volt közben az idő, esett-e vagy napsütés volt, de még azt is rögzíthetjük, hogy milyen cipőben tettük meg a távot. Az appon belül gyűjthetünk barátokat, ismerkedhetünk, így a távokat pedig akár együtt is megtehetjük. A Runkeeper statisztikákat gyárt arról, hogy melyik volt a leggyorsabb futás, trófeákat ad, ha valami nagyot teljesítünk. Ilyen a legmagasabb szintkülönbség, valamint a 10 kilométeres táv. 

Garmin

A Garmin órák igen népszerűek a sportolók körében, hiszen sokáig bírja az akkumulátor, emellett rengeteg funkcióval rendelkeznek, amik mozgás közben lehetnek hasznosak. A gyártó készített hozzá egy remek alkalmazást, ami szinte minden fontos adatot monitoroz. Képet kaphatunk arról, hogyan fejlődünk, milyen a tempónk, milyen a pulzusunk, de nézhetjük a naponta megtett távolságot, akár még saját edzésprogramot is létre tudunk hozni. Ehhez persze Garmin órára van szükség, tehát enélkül nincs lehetőség kipróbálni az applikációt.

+1: Spotify

Igen, a zenés szolgáltatásról van szó. Viszont a mozgáshoz a legtöbbünknek zenére van szüksége, ez motivál minket abban, hogy előre haladjunk. A Spotify ügyesen csinálja ezt, hiszen meggyőzte a sportolókat azzal, hogy különféle zenéket válogatott össze futáshoz, HIIT edzéshez, biciklizéshez, de tulajdonképpen bármilyen témában találhatunk magunknak saját lejátszási listát. Akár még pulzusszámra is kereshetünk, így ütemre futva folyamatosan egyenletesen tarthatjuk a légzésünket.

Vannak olyan részei, amik csekkolják a telefon szenzorai segítségével a futó tempónkat, majd ez alapján válogatja össze a zeneszámokat, így mindig a tempónak megfelelő lesz a válogatás. A Spotify tehát motivációként szolgál, így sokkal könnyebben mennek majd a napi edzések. Akár kültéren, akár beltéren végezzük azokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)