Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A dobogó a minimális cél az NB I.-es tekecsapatnál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. december 05. 09:15
A dobogó a minimális cél az NB I.-es tekecsapatnál
A Gyulai SE Dig-Build együttese a hatodik helyről várhatja a bajnokság folytatását

Nyári Krisztofer

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Félidejéhez érkezett az NB I.-es tekebajnokság 2022/2023-as szezonja. A Gyulai SE Dig-Build csapata győzelemmel zárta az őszi szezont, így a tabella hatodik helyéről várhatja a tavaszi folytatást.

A Nyári Krisztofer vezette együttes első mérkőzését elveszítette ugyan, ám egy hármas győzelmi sorozattal folytatta a bajnokságot.

A vezetőedző elmondta, a többi csapatot felmérve látható volt, hogy nem lesz könnyű a bajnokság idei kiírása. Ez be is igazolódott az első fordulóban. Nagy reményekkel utazott a gárda az újonc Péti MTE otthonába, ahol beleszaladt egy nem várt eredménybe.

– Fel tudtunk állni ebből a helyzetből is, és több-kevesebb sikerrel meneteltünk tovább. Hat győzelemmel és öt vereséggel zártuk az őszi szezont. Az ifjúsági együttes hasonló formában van, mint a felnőttcsapat, hat győzelemmel és öt vereséggel zárta az őszi szezont.

A vezetőedző kiemelte, a bajnokság tavaszi szezonja eltolódott a márciusi kezdésre, így két hónap pihenő után kezdi majd meg a mezőny a februári felkészülést. A gyulai csapat a tavaszi etapban egyenletesebben szeretne teljesíteni, és a hibáit kijavítva feljutni a dobogóra.

– Minden mérkőzésre ugyanolyan komolyan készülünk, mivel egy-két kivételtől eltekintve nincsenek gyenge csapatok a mezőnyben. A tabella első felében mindenkit riválisnak tekintünk, de a többi alakulatot sem szabad lebecsülni. A csapatnak mindig a maximumot kell nyújtania, mert anélkül kevés esély lesz a győzelemre.

A gyulai egyesület vezetője jónak ítéli a gyulai tekesport jelenét, hiszen a szakosztály ifjúsági és korosztályos játékosokkal bővült, ami a jövőre nézve is biztató.

 – Sajnos hazai pálya nélkül nehéz bajnokságot nyerni. Amíg a többi csapat nagy része hazai pályán készül, és ott is játssza a mérkőzéseit is, addig az NB I.-ben nyolc éve szereplő gyulai csapatnak Szegvárra kell utaznia egy szezonban 11-szer bajnoki mérkőzést játszani – mondta Nyári Krisztofer.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)