Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán mutatja be rendhagyó mesekönyvét Balázs Anita

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. december 01. 11:00
Gyulán mutatja be rendhagyó mesekönyvét Balázs Anita
Az érdeklődők december 8-án találkozhatnak a szerzővel

balázs anita

A Meseköntösben a 21. század című kötetét mutatja be Balázs Anita író december 8-án, csütörtökön Gyulán. A mesekönyv olyan témákat mutat be a gyerekeknek mint a Facebook, a szerencsejáték-függőség vagy éppen a globális felmelegedés.

Balázs Anita lapunk kérdésére elmondta, a könyv ötlete egy barátnőjétől származik, aki néhány évvel ezelőtt egy felmérésről mesélt neki, amelyből kiderült, hogy hiánycikk a piacon az olyan típusú mesekönyv, amely a jelenkor témáit, problémáit, eszközeit járná körül.

– Ez a beszélgetés indította el bennem a késztetést, hogy megírjam az én különleges, jelenkori meséimet, amelyek alapot nyújtanak a szülők, pedagógusok számára a sokszor nehezen megfogható és kényes témák továbbgondolására a gyermekkel. Az inspiráció igazából körülvett, valahogy adták magukat a témák, és egy belső hangot követve viszonylag gyorsan sikerült megtalálnom azokat a történeteket is, amelyekbe úgy éreztem, hogy jól beleilleszkedik a mondanivalóm. Valójában sok történet személyes tapasztalat is, amit kicsit átírva, gyereknyelvre fordítva, azt gondoltam, hogy hatékony táptalaj lehet egy-egy nehéz téma feldolgozására – folytatta.

Hozzátette: a történetek egyszerűek, lineárisak, hogy a kicsik követni tudják a cselekményt, de mégis igyekezett hangsúlyossá tenni a mesékben megjelenő problémákat, hogy a legkisebbek számára figyelemfelkeltő legyen a fordulat, és kíváncsisággal várják a megoldást. 

– Azt hiszem sikerült olyan könyvet alkotni, ami hiánypótló a piacon, amire támaszkodhatnak a szülők, nagyszülők, pedagógusok, amikor olyan nehezen megfogható témákról szeretnének beszélgetni a gyermekekkel, mint a globális felmelegedés, a koronavírus-járvány, vagy éppen a szerencsejáték-függőség. Úgy érzem, hogy ezt a számomra fontos célt, a kicsik és a nagyok közti beszélgetés elősegítését, sikerült elérni, és ennek nagyon örülök. Ugyanakkor hatalmas büszkeség a számomra az is, hogy Kádár Annamária pszichológus, a Mesepszichológia sorozat szerzője olyan értékesnek találta a könyvemet, hogy az ő ajánlásával jelenhetett meg – emelte ki a Balázs Anita.

A Meseköntösben a 21. század című könyv szeptember második felében jelent meg. December 8-án, csütörtökön Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban mutatják be az érdeklődőknek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)