Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 405 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. december 01. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 405 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 250 határsértőt tartóztattak fel és 155 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 6 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Hercegszántó, Újmohács, Kelebia, Homorúd és Hóduna közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 13 esetben összesen 196 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke, Öttömös, Ruzsa, Balástya és Szatymaz közigazgatási területén.

Fejér megyében, Móron 2; Győr-Moson-Sopron megyében, Harka külterületén 8; Komárom-Esztergom megyében, Esztergom külterületén 2; Pest megyében, Inárcs külterületén 1;  Budapesten két esetben összesen 14 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, marokkói, indiai, palesztin és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 155 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 esetben, közokirat-hamisítás miatt egy esetben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)