Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai pályán javított mérlegén a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 28. 09:30
Hazai pályán javított mérlegén a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Mezőtúri AFC-Syngenta 40-28 (18-14)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság soros fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata az AFC-Syngenta együttest látta vendégül november 26-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája győzelemmel fordult rá a pontvadászat utolsó két, idegenbeli mérkőzésére.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

CZ-Gyulasport NKft.: Antal Xéni., Kovács K. (1), Szögi T. (4/2), Nagy P. (2), Ilyés L. (1), Szabó K. (5), Hős K. (7/4). Csere: Juhász Panni, Ladics V. (3), Lukács N. (3), Szalkai B., Vólent L. (4/1), Kertes S. (2), Milyó A. (4), Németh Cs. (3) és Farkasinszki D. (1). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A fürdővárosi gárda az előző fordulóban a PC Trade Szegedi NKE együtteséhez utazott, ahol két kulcsjátékosát elveszítve hullajtott bajnoki pontokat. Zöldi-Tóth Katalin együttese a folytatásban a Barna Károly vezette mezőtúri gárdát fogadta, amely sokadik veresége után érkezett a gyulai arénába.

A hazai együttes esélyeshez méltóan kezdte a párharcot, az első öt percben zsinórban szerzett gólokkal szerzett ötfóros előnyt magának. A folytatásban azonban már akadozott a gyulai gépezet, a vendégegyüttes egygólosra csökkentette hátrányát.

A félidő további részében folytatódott a sorminta, a hazai gárda őrizte előnyét, a mezőtúri alakulat pedig minden energiáját bevetve tartotta a lépést riválisával.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A második félidőben már sokkal simábba volt a fürdővárosi csapat dolga, a mezőtúri játékosok sorra a kiállítás sorsára jutottak, így a gyulaiak fokozatosan növelték előnyüket.

A Mike Máriát nélkülöző hazai csapat, Antal Xéniával a kapuban, állta a vendég együttes rohamait, a mérkőzés végén pedig Kertes Sarolta és Juhász Panni is megmutathatta képességeit.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 5-0, 11. perc: 5-4, 20. perc: 12-8, 25. perc: 15-12, 30. perc: 18-14, 40. perc: 25-17, 45. perc: 29-20, 53. perc: 33-24, 55. perc: 35-25 és 60. perc: 40-28.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de aztán be-be csúsztak hibák, a csapat sebessége nem volt megfelelő. Jövő héten azon leszünk, hogy az edzéseken ezen javítsunk – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. csapata a következő fordulóban a Szarvasi NKK otthonából hozhat el pontokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)