Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Készüljünk a fagyokra!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. november 27. 13:00
Készüljünk a fagyokra!
A szivattyúkat, kutakat és kerti csapokat víztelenítsük

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Az időjárás, mint minden kerti munka főnöke, arra utasít minket, hogy a szivattyúkat, kutakat és kerti csapokat víztelenítsük.

Bármely reggelre erős fagy lehet, ami veszélyezteti a vízellátó berendezések épségét. A kerti csapoknál nem elég a fagycsapot elzárni, utána a csapot is ki kell nyitni, hogy a víz lefolyjon a csőből a leeresztő nyíláson.

A maradék növényvédő szereket se tegyük ki a fagy romboló hatásának, és a műtrágyáknak is jobb, ha nem fagyos helyen telelnek át.

A terményeket is fagymentes helyre kell betárolni. Nem tudhatjuk milyen telünk lesz, ezért jobb, ha készülünk rá. Gondoskodjunk a fagyérzékeny növények takarásárról is!

A hortenziák, mirtuszloncok tövét érdemes betakarni, főleg addig, amíg fiatalok, mert olyankor még fagyérzékenyek. A pampaszfüveket is jó betakarni, úgy, hogy ne ázzanak. Az örökzöldek alá kaparjuk be a lehullott leveleket, hogy tápanyagul szolgáljanak. Az erdőt sem eteti senki, mégis szépen fejlődik. Az ott lévő lomb télen védi a gyökereket az átfagyástól, nyáron meg a kiszáradástól. A tuják belsejében a lehulló, elszáradt lombozatot érdemes a fák aljához kotorni, és az ágakon fennakadt leveleket is finoman kotorjuk le.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)