Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalagot kaptak a Karácsonyi végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. november 26. 11:00
Szalagot kaptak a Karácsonyi végzősei
Idén két osztály diákjai búcsúznak iskolájuktól

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Karácsonyi János katolikus gimnázium harminchárom végzősének a ruhájára tűztek fel november 25-én este a szalagot a gyulai zeneiskolában. 

Az ünnepségen Kovács Péter pápai káplán arról beszélt, hogy az elmúlt években a végzősök egyre gazdagabbak lettek tudásban és emlékekben.

– Ha a szalagra felírt évek közötti időszakot nézitek, észrevehetitek, hogy hatalmas változáson mentetek át. Más az elgondolásotok az életről, önmagatokról, és elkezdtétek megvalósítani önmagatokat. A második évszám lezár és mégis nyit: amit eddig befogadtatok, azt viszitek tovább és építitek be a következő életszakaszba – mondta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiss Tamásné, Gyula város sportügyekért felelős tanácsnoka kifejtette: nehéz és felemlő pillanatok ezek, melyek során valami véget ér, és közben számos izgalmas dolog veszi kezdetét. 

Pápai Attila evangélikus lelkész úgy fogalmazott: a tanárok keze alatt a diákokból a magyar ifjúság legszebb liliomai váltak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A mai naptól büszkén viselhetitek az iskola jelvényét körülölelő kék szalagot, az identitás jelképét, az elválás szimbólumát, amely egyúttal az összetartozást is jelzi, hogy hozzánk, a Karácsonyihoz tartoztok. A Karácsonyihoz, melynek múltja 130 évvel ezelőtt kezdődött, s már 30 év is eltelt az 1992-es újraindulás óta. Büszkék vagyunk a múltunkra, büszkék vagyunk intézményünkre, a hagyományainkra, s büszkék vagyunk rátok, akik eljutottatok idáig – szólt a diákokhoz Bengery Zsoltné igazgató.

Az eseményen Bengery Zsoltné tűzte fel a szalagokat a végzősök osztályfőnökeinek, Beke Andrásnak és Révészné Japport Tündének. Ezek után a végzősök is megkapták szalagjaikat, majd elbúcsúztak iskolájuktól. Az ünnepség, ahogy minden évben, a végzősök bécsi keringőjével zárult. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2022. november 26. 10:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)