Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Konferenciát rendeztek a Gál Ferenc Egyetemen a magyar tudomány ünnepén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 23. 11:30
Konferenciát rendeztek a Gál Ferenc Egyetemen a magyar tudomány ünnepén
A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött az intézmény és az Egészséges Városért Közalapítvány

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az egyén és a közösség újragondolása és támogatása a fenntarthatóság jegyében címmel rendeztek konferenciát a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karán november 23-án, a magyar tudomány ünnepén.

A megjelenteket Dux László, az egyetem rektora köszöntötte. Hangsúlyozta, rendkívül büszkék arra, hogy az intézmény dolgozói nem csupán az oktatásban, de a kutatásban is aktívan részt vesznek, az pedig külön öröm, hogy ebbe a munkába a diákokat is aktívan bevonják.

A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött egymással a Gál Ferenc Egyetem és az Egészséges Városért Közalapítvány.

Vincze Gábor dékán elmondta, az alapítványt 1992-ben hozták létre, célja, hogy megállítsa a lakosság egészségi állapotának romlását, illetve hogy kedvező irányba befolyásolja azt.

Az együttműködés célja, hogy az intézmény és az alapítvány közösen szervezzen tájékoztató és prevenciós programokat. A megállapodást Dux László és Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a közalapítvány kuratóriumának elnöke írta alá.

dux lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Vincze Gábor kiemelte: a felsőoktatásban a tudomány ünnepe a legfontosabb nap, amelyre 1997 óta emlékeznek minden évben, 2003 óta pedig hivatalosan is megünneplik. A tudomány ünnepén Széchenyi Istvánra emlékeznek, aki 1825. november 3-án ajánlotta fel egyévi jövedelmét a Magyar Tudós Társaság létrehozására.

A köszöntő után következtek az előadások: Sándor Zita főiskolai docens Közösség, szolidaritás, egészség címmel adott elő, Olteanu Lucián Líviusz adjunktus a hosszú távú testi és lelki egészségvédelem fontosságáról értekezett, Beke Szilvia tanszékvezető, dékánhelyettes a fenntartható táplálkozás társadalmi értékeiről beszélt. Homoki Andrea tanszékvezető előadásában a közösségek támogató erejének, fejlesztésének új stratégiáit mutatta be, Rokszin Adrienn Aranka pedig Innovációs kutatási módszerek atipikus fejlődés esetén címmel tartott előadást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)