Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bővíti szolgáltatásait a MÁV a Szeged és Békéscsaba, valamint a Budapest és Békéscsaba közötti vonalon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. november 18. 13:39
Bővíti szolgáltatásait a MÁV a Szeged és Békéscsaba, valamint a Budapest és Békéscsaba közötti vonalon
Mutatjuk a részleteket

A Szeged és Békéscsaba, valamint a Budapest és Békéscsaba közötti vasútvonalon is változás lesz december 11-től, az új, 2022/2023-as közforgalmú menetrend életbe lépésétől.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő lapunkhoz eljuttatott közleményében kiemelte: Szeged és Békéscsaba között ezentúl munkanapokon is óránként közlekednek majd a vonatok, és a járatok menetrendjét összehangolják a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő, több ízben, legutóbb október 29-én sűrített tram-train járatokkal.

Ez azt jelenti, hogy a Szegedről 8:28-kor és 10:28-kor induló, Békéscsabáig közlekedő személyvonatok, továbbá a Békéscsabáról 8:47-kor és 10:47-kor induló, Szegedig közlekedő személyvonatok nemcsak hétvégén, hanem mindennap közlekednek. További újítás, hogy a 20 órás idősávban induló vonatok meghosszabbítva és naponta közlekednek Szeged–Békéscsaba viszonylatában, valamint új vonat közlekedik Szegedről 21:28-kor Orosházára, illetve Békéscsabáról 21:47-kor Orosházára.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy a Békéscsabára 20:20-kor érkező Zaránd gyorsvonat nemcsak Szolnokig közlekedik majd, hanem Budapestig fogja szállítani az utasokat. Mint írta, jelenleg az utolsó gyorsvonat Aradról Békéscsabán keresztül csak Szolnokig (és nem Budapestig) megy, és a reggeli első IC Arad felé is csak Szolnokról (és nem Budapestről) indul. Ezeket a járatokat december 11-től meghosszabbítják Budapestig, kibővítve és megkönnyítve Békés megye és a főváros közötti utazást a korai és kései órákban – közölte.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)