Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esélynapot szerveztek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 16. 14:30
Esélynapot szerveztek Gyulán
A rendezvényen a mozgáskorlátozottakat érintő kérdésekről tartottak előadásokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Esélynapot szervezett az Edináért és Társaiért Alapítvány november 16-án Gyulán, a Zsigmond Konyha épületében.

Fenesi Balázs, az alapítvány kuratóriumi tagja lapunknak elmondta, az esélynapot a Nemzeti Együttműködési Alap pályázata keretében rendezték meg.

Hozzátette: a meghívott vendégeket arra kérték, hogy számoljanak be a mozgáskorlátozottak életvitelét és munkavállalását érintő kérdésekről, aktualitásokról Gyula városához és Békés megyéhez kapcsolódóan. 

Kifejtette: az Edináért és Társaiért Alapítványt Ibrányi János alapította 1989-ben, céljuk a sérült gyermekek gyógyításának segítése volt. Ibrányi János idén januárban elhunyt, ezt követően az alapítvány kuratóriuma lemondott, majd új vezetőséget választottak. A kuratórium elnöke Bálint Jánosné lett, tagjai Köböl Mihály és Fenesi Balázs.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A rendezvényen Kovács József országgyűlési képviselő a szociális és egészségügyi ellátórendszerről beszélt, valamint az ezekhez kapcsolódó törvényekről, és a korábbi, illetve tervezett módosításokról.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, a város közössége úgy kerek egész, ha mindenki részt vehet a közösségi életben, így a mozgásukban korlátozott embertársaink is. Fontos, hogy igénybe vehessék a szolgáltatásokat, eljuthassanak a kulturális programokra; ráadásul Gyula több szempontból is megyeközponti funkciókat lát el, tehát több városból érkeznek ide az emberek, ezért is fontos az akadálymentesítés.

Nyikora Péterné, a Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumi tagja előadásában arról beszélt, hogy több hozzájuk beérkezett pályázatnak most zajlik a formai bírálata, a normatív támogatásokról pedig már kiértesítették a nyertes pályázókat.

Az előadások után közös ebéddel és beszélgetéssel folytatódott a program.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)