Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fanatikus csapategységgel győzte le az éllovast a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 13. 10:45
Fanatikus csapategységgel győzte le az éllovast a gyulai kézilabdacsapat
CZ-gyulasport NKft.–Bácsalmási PVSE 30-32 (17-16)

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság soros fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Bácsalmási PVSE együttesét látta vendégül november 12-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája az éllovassal vívott magas színvonalú csatát.

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Farkasinszki D. (4), Hős K. (2), Milyó A. (5), Szabó K. (2), Szögi T. (10/4), Kovács K. Csere: Antal X., Ladics V. (3), Lukács N. (1), Nagy P., Szalkai B., Volent V., Ilyés L. (5), Németh Cs. és Kertes S. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A hazai együttes az előző fordulóban magabiztosan szerezte meg zsinórban harmadik győzelmét, így a tabella negyedik helyéről várhatta a veretlen listavezető érkezését. Zöldi-Tóth Katalin az mérkőzés előtt elmondta, a gárda nagyon várta a mérkőzést, hiszen az ilyen meccsekért érdemes kézilabdázni. Kiemelte, véleménye szerint nüanszokon fog múlni, hogy melyik csapat nyeri meg a találkozót. 

A két rivális a tőlük elvárt tempóval nyitotta a találkozót. A vezetést ugyan a vendég gárda szerezte meg, ám 0-2-es vezetésnél Mike Mária remek védéseivel ismét összerázta csapatát, a gyulai együttes pedig egy félidőn át űzte egygólos előnyét őrizgető ellenfelét. A játékrész utolsó 10 percében aztán a kiváló védekezés-pazar kapusteljesítmény kettőséhez a támadójáték is felzárkózott, így egygólos fürdővárosi előnnyel mehettek pihenőre a felek.

A presztízscsatát hozó derbi második etapjára eggyel magasabb tempóval érkezett a hazai gárda és Ilyés Lilla és Szögi Tímea vezetésével fokozatosan ellépett ellenfelétől. A játék minden elemében ellenfele fölé magasodó fürdővárosi alakulat az utolsó tíz percre más ötgólos előnnyel fordult, azonban a listavezető együttes folyamatos nyomás alatt tartotta a gyulai kaput. A kiváló ellenfélként viselkedő bácsalmási gárda az utolsó percekre két gólra is fel tudott kapaszkodni, ám a Mike Mária által fanatizált gyulai együttes már nem engedte ki kezéből a rendkívül értékes bajnoki pontokat.

  • A mérkőzés alakulása: 4. perc: 1-3, 10.perc: 6-3, 13. perc: 6-6, 16. perc: 8-6, 20. perc: 10-11, 25. perc: 13-14, 30. perc: 17-16, 40. perc: 23-19, 45. perc: 27-22, 50. perc: 30-25, 54. perc: 30-28, 59. perc: 31-29, 60. perc: 32-30.

– Az elejét kicsit rosszul indult, de aztán szépen bele jöttünk a mérkőzésbe. Nagyon örülök Ilyés Lilla játékának, aki 9 hónap után így tudott visszatérni! Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak és buzdították a csapatot! Gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább, hiszen a munka eredményt hoz – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport Nkft. csapata fellépett a bajnoki tabella második helyére. Zöldi-Tóth Katalin együttese a folytatásban az ötödik helyen álló PC Trade Szegedi NKE otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)