Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 807 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 13. 11:00
Országos határrendészeti összesítő: 807 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 522 határsértőt tartóztattak fel, és 285 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben november 12-én – írta a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 14 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Újmohács, Kiskunmajsa, Mélykút, Petőfiszállás, Bugac, Baja, Kiskunfélegyháza, és Kunbaja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 422 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Zákányszék, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 3 esetben összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom, Károlyháza és Győr közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 13, Hajdúböszörményben 8 és Balatonkeresztúr közigazgatási területén 6 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, iráni, marokkói, palesztín, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 17 esetben a rendőrök összesen 217 főt, Bács-Kiskun megyében 8 esetben 68 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Károlyháza közigazgatási területén, az M1-es autópálya jobb oldalán található Hanság pihenőben 2022. november 12-én 10 óra 54 perckor a rendőrök egy bolgár személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 48 éves bolgár férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 13, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. november 12-én 11 óra 5 perckor Mórahalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton egy francia mikrobuszt ellenőriztek, amit egy 21 éves francia férfi vezetett. A jármű utasterében a sofőrön kívül 10, magukat indiai állampolgárnak valló, valamint 9, magukat afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a rendőrök 2022. november 12-én 13 óra 30 perckor az M35-ös autópálya 20. kilométer szelvényében egy cseh személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy grúz férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 8, magukat török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A járőrök 2022. november 12-én az M7-es autópálya jobb oldalán a Balatonkeresztúri pihenőben két lengyel honosságú személygépjárművet ellenőriztek, melyet lengyel állampolgárságú személyek vezettek. A járművekben összesen 6, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)