Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az elitbe vágyik a gyulai testépítő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 03. 16:00
Az elitbe vágyik a gyulai testépítő
Balogh Róbert tavaly a nemzetközi szövetség versenyén hozta élete legjobb formáját

Balogh Róbert

Forrás: facebook.com

Balogh Róbert a hatodik helyen végzett nemrégiben a testépítők egyik rangos versenyén, a Kriko Kupán. A 23 éves gyulai versenyző tavaly érte el legjobb eredményét: ezüstérmet szerzett az INBA nemzetközi szövetség rangos viadalán.

Balogh Róbert elmondta, 2017 végén kezdett el megismerkedni a sportággal. A küzdősportolói múlttal rendelkező fiatalt 12 évig a kyokushin karate kötötte magához, édesapjával, Balogh Lajossal készült fel a versenyekre.

Mint mondta, számára a testépítés nem csupán sport, ez ad értelmet az életének.

– Számomra ez az egész egy mindennapos folyamat. A helyes táplálkozás, a napi kétszeri edzés, a regenerációhoz szükséges pihenés kitölti az egész napomat. Imádom minden egyes részét ennek a sportágnak, a testépítés adja számomra a motivációt a mindennapokhoz – tette hozzá.

A gyulai sportoló az eddigi legjobb eredményének a tavalyi INBA Elite Tour Natural nemzetközi testépítő versenyen elért helyezéseit tartja. A versenyen tehetségkutató kategóriában ezüstérmet szerzett, a men’s physique kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, juniorban pedig a negyedik helyen végzett.

– Idén a Kirko Kupán indultam, ahol sajnos nem sikerült bejutnom a legjobb öt versenyző közé. Az eredmény miatt azonban nem bánkódom, hiszen sokkal nagyobb büszkeséget jelent számomra az, hogy mennyit sikerült fejlődnöm a tavalyi önmagamhoz képest – sorolta Balogh Róbert.

A fiatal sportoló a következő lépésben a magyar bajnoki címet szeretné megszerezni, jövőbeli céljai között pedig az IFBB profi kártya megszerzése szerepel. Balogh Róbert legnagyobb vágya a Mr. Olympiára való kvalifikáció, ez ugyanis a legrangosabb verseny, a testépítés csúcsa.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)