Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonysági futóversennyel támogatták a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 28. 11:20
Jótékonysági futóversennyel támogatták a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt
Idén már hatodik alkalommal tartották meg az eseményt 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Linamar Hungary Zrt. és a BSI Békéscsabai Futónagykövetek idén már hatodik alkalommal rendezték meg jótékonysági futóversenyüket a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatására.

Az elmúlt 5 évben közel 2000 nevezővel, összesen 3,7 millió forinttal járultak hozzá a korszerű és hatékony koraszülött- és csecsemőmentéshez a régióban. Az idei versenyen közel 400 nevező indult, így további 1,2 millió forintot sikerült összegyűjtenie a csapatnak, amelyet jelképesen október 28-án adtak át az alapítvány számára az Almásy-kastély előtt. 

Az eseményen Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója elmondta: a korábbi években csak online tudták megszervezni az eseményt, idén hibrid formában, vagyis online és személyesen is részt vehettek a programon az arra a vállalkozók. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Mindig örömteli esemény a futók adományait átadni, hiszen mikor elkezdtük ezt a rendezvényt, nem is reméltük, hogy hat alkalmat megél és az egész megyében megmozgatja majd az embereket – hangsúlyozta, majd átadta az idei esemény bevételét Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, az alapítvány kuratóriumának elnökének, aki kiemelte: minden hasonló kezdeményezésért nagyon hálásak.

Hozzátette: a pénzt már meg is kapták, amely nagy segítség számukra, hiszen a mentőautó működtetése folyamatosan költségekkel jár. 

– Még úgy is nagy kihívás a fenntartása, hogy a velünk dolgozók önkéntesen segítenek, ezért olyan jó hír minden egyes cég és magánszemély felbukkanása, aki akármennyi összeget is rá tud szánni arra, hogy a megyei és környékbeli koraszülöttek ne maradhassanak ellátás nélkül.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)