Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bowlingversenyt szervezett Gyulán a Magyar Speciális Olimpia Szövetség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. október 18. 14:00
Bowlingversenyt szervezett Gyulán a Magyar Speciális Olimpia Szövetség
A megmérettetést egy szakmai tanácskozás is kísérte

jády györgygörgényi ernőnyikora péterné és molnár melinda

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Sporttal az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok sokoldalú fejlesztéséért címmel tartottak bowlingversenyt és szakmai konferenciát az Ifjúsági Közösségi Házban október 18-én.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester, Jády György, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportigazgatója, valamint Molnár Melinda bowling-szakágvezető köszöntötték.

Nyikora Péterné, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke kérdésünkre elmondta: a nap folyamán szakmai tanácskozást is tartanak a verseny mellett, amelyen a toborzás lehetőségeiről, illetve az utánpótlás felkutatásáról beszélnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: iskolaigazgatókat, óvodavezetőket, testnevelő tanárokat és gyógypedagógusokat hívtak meg, akik olyan fogyatékos fiatalokkal foglalkoznak, akik az élsportban nem tudnak teljesíteni, de lehetőséget kaphatnak a sportolásra és fejleszthetik a képességeiket.

Jády Györgytől megtudtuk, a bemutató verseny célja, hogy a fogyatékosággal élők sportolhassanak, aktívabbak legyenek, szociálisan fejlődhessenek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A sportigazgató köszönetet mondott Nyikora Péternének és a Gyulai Polgármesteri Hivatalnak a szervezésért és támogatásért.

A szakmai megbeszélést Görgényi Ernő nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: Gyulán számos kitűnő szakember él, akik segítik az önkormányzatot abban, hogy szűrő- és prevenciós programokat indítsanak, az egészségügyi kultúra fejlesztésének érdekében. A programokban közös, hogy mindenek az egyik legfontosabb üzenete a rendszeres testmozgás jelentősége.

A tanácskozáson az értelmi fogyatékossággal élő emberek sport általi fejlesztéséről, a bowling sokoldalú fejlesztő hatásáról és a sport előnyös hatásának konkrét tapasztalatairól is hangzottak el előadások.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)