Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány nyerte a Tesco közösségi programjának fődíját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. október 10. 17:15
A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány nyerte a Tesco közösségi programjának fődíját
A támogatást a KoraPark fejlesztésére fordítják

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány nyerte el a Tesco áruházlánc Ön választ, mi segítünk elnevezésű, helyi közösségeket és civil szervezeteket támogató programjának fődíját, amelyet október 10-én adtak át a gyulai Tescóban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Máté Szabolcs áruházvezető elmondta: célul tűzték ki, hogy napról napra többet nyújtsanak a vásárlóknak és a közösségnek, ennek érdekében két programot is létrehoztak a múltban. Az egyik az Ön választ, mi segítünk akció, a másik pedig egy élelmiszermentési program.

Kiemelte: a megtermelt élelmiszerek jelentős része a szemétben végzi, az áruházlánc célja pedig ennek a pazarlásnak a csökkentése, ezért 2014 óta minden munkanap végén átválogatják az élelmiszereket. Amelyeket a következő napon már nem hozhatók forgalomba, de még fogyasztásra alkalmasak, azokat az Élelmiszerbank segítségével helyi szervezeteknek adják, amelyek eljuttatják a csomagokat a rászorulóknak. A program segítségével az elmúlt években 31 ezer tonna élelmiszert mentettek meg, amely 74,8 millió adagot jelent.

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője elmondta: 2015-ben csatlakoztak a kampányhoz, a csomagokat a Gyula városában található tíz telephelyen vehetik át a rászorulók, valamint kétegyházi, lőkösházi és eleki lakosok is részesülnek az élelmiszerből.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az Ön választ, mi segítünk program során az országot hatvan körzetre osztották, mindegyikben három jelöltre lehetett szavazni, amelyek az adott áruház közvetlen környezetében működnek. A boltban a vásárlások után osztottak ki zsetonokat, amelyekkel mindenki a számára szimpatikus jelöltre adhatott le egy voksot.

A Gyula városához tartozó körzetben a harmadik helyezett a békéscsabai Fenntartható Térség Alapítvány lett, 11 565 szavazattal. A második legtöbb voksot a Gerlai Wenckheim Társaság Egyesület kapta, összesen 13 967-et. Az első a Viharsarkai Koraszülöttmentő Alapítvány lett, amely 51 963 szavazatot kapott.

Fodor Zsuzsanna, az alapítvány kuratóriumának tagja aláhúzta: az elnyert támogatást, 400 ezer forintot, a KoraPark fejlesztésére fordítják.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)