Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színek és arcok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2022. október 08. 11:00
Színek és arcok
Barta Anikónak nyílt kiállítása a művelődési központban

barta anikó

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Színek és arcok címmel nyílt kiállítása Barta Anikónak október 7-én az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában.

A tárlaton 28 képet állított ki a Noa művésznéven tevékenykedő alkotó, aki 2019-ben kezdett foglalkozni a festéssel. A modern stílusú festmények fő témája a női arc, amellyel az alkotó saját életszeretetét fejezi ki, illetve mindazt, amit szerinte egy nő közvetít: szenvedélyt, szomorúságot, intimitást.

Barta Anikóval Durkó Károly, a KöröspArt Galéria tulajdonosa beszélgetett a megnyitón. Mint kiderült, az alkotónak fazekas és dekoratőr végzettsége is van. A dekoratőrképzésen voltak olyan órái, amelyeken festeniük kellett, akkor ragadta el a festészet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Barta Anikó hozzátette: az alkotások ötletei munkába menet szoktak eszébe jutni. A képek egy része teljesen az ő fantáziájának az eredménye, máskor fotókról inspirálódik, és megrendelésre is készített már festményeket képekről.

Kiemelte: a színkezeléssel vidámabbá szeretni tenni a képeket, az azokon megjelenő apró kiegészítők – például a pillangó – pedig a hangulatot erősítik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, kérdezték már tőle többen is, hogy festene-e más témában. Úgy gondolja, ha egy egész női alakot festene meg, akkor elveszne az, amit ki szeretne emelni, háttérbe szorulna az arc, mint központi téma, így egyelőre mindenképpen az arcoknál marad, és addig készít hasonló képeket, amíg örömét leli benne.

A tárlatot november 8-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)