Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztos győzelemmel folytatta a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. október 02. 16:00
Magabiztos győzelemmel folytatta a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Békéscsabai ENKSE U22. 34-17 (16-11)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság soros fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. a Békéscsabai ENKSE U22 együttesét látta vendégül október 1-jén. Zöldi-Tóth Katalin csapata hazai sikerrel szeretett volna visszatérni a siker útjára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Farkasinszki D. (5), Hős K. (4), Lukács N., Milyó A. (3), Szabó K. (6), Szögi T. (8/3). Csere: Antal X., Ladics V. (4), Nagy P. (2), Szalkai B., Volent L. (2), Németh Cs., Kertes S. és Ilyés L. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin

A Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője a mérkőzésről elmondta, a gyulai együttes két vereség után szeretett volna ismét pontgyűjtő formába lendülni. Zöldi-Tóth Katalin olyan munkát diktált, mind védekezésben és támadásban, amit elvárt, hogy végrehajtsák éles helyzetben is. Fanatizálta játékosait, amit a játékosok komolyan is vettek.

A feleket igazi derbihangulat várta a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, a szurkolók megteremtették az alapot a színvonalas csatához.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az első percek ismerkedése után a hazai gárda vette kezébe az irányítást. A hatékonyan védekező gyulai csapat mögött Mike Mária is megbízható kapuőrnek bizonyult, a támadásban is jeleskedő fürdővárosi együtets pedig fokról-fokra lépett el riválisától. A félidő derekára a vendégcsapat fel tudott kapaszkodni kétgólos távolságra, ám a Szabó Kamilla és Szögi Tímea által hajtott csapat állandósítani tudta a megnyugtató távolságot.

A második játékrészben is folytatódott a hazai dominancia, a vendégcsapat azonban a lefújásig űzte, hajtotta a fürdővárosi gárdát. A békéscsabai alakulat ismét megpróbálta befogni a fürdővárosi együttest, ám a gyulai csapat a 41. percre már tízgólosra hízlalta előnyét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A félidő végén Mike Mária ismét bizonyította tehetségét, sorozatban hatástalanította a vendégcsapat ziccereit. A támadósor is hatékonyan végezte a dolgát, a derbi végére tizenhétgólos különbséget írt az eredményjelzőre.

  • A mérkőzés alakulása: 7. perc: 4-4, 11. perc: 7-4, 20. perc: 12-7, 26. perc: 14-10, 30. perc: 16-11, 35. perc: 19-13, 41. perc: 24-14, 50. perc: 29-16, 55. perc: 30-17 és 60. perc: 34-17.

– Nagyon kellett a csapatnak ez a győzelem. Most is bajunk volt a ziccerek értékesítésével, de amikor az is helyre állt, onnan már nem volt gond. Örülök, hogy aki pályára lépett az tudott hozzá tenni. Megyünk tovább, nekünk most építeni kell az embereket a védelembe, úgy, hogy egy láncszem kiesett – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. sikerével pillanatnyilag a tabella negyedik helyén áll. A fürdővárosi együttes a következő fordulóban az OXXO Energy Orosházi NKC U22 gárdáját fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)