Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel Ferenc szobrát koszorúzták meg az Operaháznál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 02. 17:30
Erkel Ferenc szobrát koszorúzták meg az Operaháznál
Ókovács Szilveszter főigazgató és Görgényi Ernő polgármester idén is együtt koszorúzott

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Az operaházi évadnyitóhoz kapcsolódva immár egy évtizedes hagyomány, hogy az Operaház főigazgatójával megkoszorúzzuk Erkel Ferenc szobrát az épület Andrássy úti homlokzatán – írta közösségi oldalán a polgármester, aki az Operaházban Vidnyánszky Attila rendezésében tekintette meg a Bánk bánt.

Görgényi Ernő kifejtette, „10 éve történt, hogy Ókovács Szilveszter személyében első alkalommal látogatott el a Magyar Állami Operaház főigazgatója Erkel Ferenc szülőházába. Ez a szimbolikus gesztus azóta számtalan kulturális cselekvéssé formálódott, így a Hunyadi László és a Bánk bán is új rendezésekben került bemutatásra. Több Erkel-operát is kiadott CD-n az intézmény”.

Mint írta, 10 éve kezdeményezte Ókovács Szilveszter azt, hogy az évadnyitóhoz kapcsolódva az intézmény főigazgatója és a szülőváros polgármestere együtt koszorúzzák meg Erkel szobrát az Operaház Andrássy úti homlokzatán.

Fotó: Gyulai Hírlap – facebook.com/gorgenyierno

10 éve indult útjára a Határtalan Opera elnevezésű program, melynek keretében a koszorúzást követően a Kárpát-medence egész területéről lát vendégül határon túli magyar családokat a Magyar Állami Operaház.

Erkel Ferenc életműve a nemzeti összetartozást meghatározó kultúránk egyik meghatározó értéke – vélekedett Görgényi Ernő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)