Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 903 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. szeptember 22. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 903 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 903 határsértőt tartóztattak fel és 215 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 26 esetben összesen 211 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Budzsák, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Homoród, Katymár, Kelebia, Kiskunhalas, Mélykút, Nagybaracska, Petőfiszállás és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 556 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Bordány, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

Pest megyében a járőrök 6 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Bugyi, Gyál, Inárcs, Nagykőrös, Vác és Zsámbék közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a járőrök 3 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Ács, Dad és Kömlőd közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 32 határsértőt tartóztattak fel Győr, Nagylózs és Nagycenk közigazgatási területén.

A rendőrök Újmohácson 2, Budapesten 5 esetben összesen 8, Bicskén 7 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 5, Csongrád-Csanád megyében 6 esetben a rendőrök összesen 215 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 9 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)