Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége átmeneti bezárást sem tervez

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 14. 10:20
A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége átmeneti bezárást sem tervez
A Gyulai Várfürdő és a kastély is nyitva lesz télen

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége nem tervez átmeneti bezárást sem, a téli hónapokban is nyitva lesz, ahogy a Gyulai Várfürdő és az Almásy-kastély is – derül ki Görgényi Ernő szerdai posztjából.

A polgármester a legnagyobb szállodák tulajdonosaival és igazgatóival, valamint az apartmanok, panziók érdekképviseletét is ellátó Gyulai Idegenforgalmi Egyesület vezetőivel találkozott a Komló Hotelben.

Hivatalos közösségi oldalán a tanácskozás kapcsán úgy fogalmazott: „Gyula nyitva van, Gyula nyitva marad! Ez a terv.”

Mint kifejtette, a résztvevők egyetértettek abban: a Gyulai Várfürdő, a vár és az Almásy-kastély nyitvatartása elengedhetetlen ahhoz, hogy turisták érkezzenek a városba.

Kun Miklós, a fürdő ügyvezető igazgatója elmondta, nem tervezik a Gyulai Várfürdő bezárását, csupán a gázzal fűtött 50 méteres uszoda nem lesz nyitva a téli hónapokban. A fürdő az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően döntően a termálvíz hőjét hasznosítja létesítményeinek fűtéséhez, emellett a tavaly kiépített napelemes rendszer is csökkenti a költségeiket.

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője jelezte, a vár és az Almásy-kastély is nyitva lesz télen. A kastély hatalmas tereit geotermikus energiával fűtik, a gázt be sem vezették a felújításkor.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)