Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára érkezett a Road Safety programsorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. szeptember 12. 14:57
Gyulára érkezett a Road Safety programsorozat
A közlekedésbiztonsági oktatásra szeptember 16-ig várják a gyerekeket

Gyulára érkezett a Road Safety – a biztonság az első elnevezésű közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat szeptember 12-én. A Kossuth téren felállított pályán szeptember 16-ig várják a gyermekeket.

kovács józsef, Weingartner Balázs és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. egy évvel ezelőtt rendezte meg először az országjáró programsorozatot, amelynek célja, hogy támogassa a legfiatalabbak biztonságos közlekedésre való nevelését. A gyerekek először egy húszperces interaktív oktatáson vesznek részt, majd tanpályán ültethetik át gyakorlatba az elméletet.

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. vezérigazgatója szeptember 12-én a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a céljuk a kettős edukáció: tanítani szeretnék a gyermekeket, illetve a gyerekeken keresztül a szülőket is. Úgy gondolják, hogy az általános iskola első és második évfolyamára járó diákok bátran rászólhatnak a szülőkre, ha szabálytalankodnak, így arra ösztönzik őket, hogy jobb példát mutassanak a biztonságos közlekedés terén.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az önkormányzatoknak fontos feladataik vannak a közlekedésbiztonság és a baleset megelőzése terén – vette át a szót Görgényi Ernő polgármester. Mint mondta, jelenleg két balesetveszélyes csomópontban is körforgalom épül Gyula városában, és folyamatosan épülnek kerékpárutak is. Emellett a megfelelő jelzőtáblák is megelőzhetik a baleseteket – tette hozzá.

Hangsúlyozta: mindez kevés, ha a közlekedők szabálytalanok, nem tartják be az utasításokat, ezért fontos a rendőrség munkája, valamint az oktató-nevelő munka, amelyet a HUMDA is végez.

Kovács József országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy a gyerekeket minél korábban elérjék a hasonló képzések. Hozzátette, a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó ismereteinket időről időre fel kellene frissítenünk.

Aláhúzta: reméli, hogy a játszótereken, iskolákban, óvodákban egyre több lesz a közlekedési park, ahol a gyerekek megtanulhatják a legfontosabb szabályokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)