Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átrobogott ellenfelén a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. szeptember 11. 12:30
Átrobogott ellenfelén a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–K. Szeged SE. 35-21 (21-8)

Zöldi-Tóth Katalin együttese a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

NB II.-es női kézilabda-bajnokság nyitó fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a K. Szeged SE gárdáját látta vendégül szeptember 10-én. Zöldi-Tóth Katalin csapata a felkészülés alatt kétszer legyőzött szegedi riválisával kezdte a bajnoki pontvadászatot.

  • CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Kovács K. (1), Fodor -Bottó R. (1), Lukács N. (11/1)!!! Szabó K. (3), Szögi T. (6/1), Milyó A. (2). Csere: Antal X., Ladics V. (3), Szalkai B., Nagy P. (4), Kertes S., Németh Cs., Farkasinszki D. (2) és Hős K. (2). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai együttes állórajttal kezdte a nyitómérkőzést, a szegedi gárda csak az ötödik találatra tudott választ adni. Zöldi-Tóth Katalin együttese a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. A hazai gárda kőkemény védekezést mutatott, a kapuban pedig Mike Mária nyújtott kimagaslót. A gyulai kapus az első félidőben a ziccerek mellett két büntetőt is hárított, így csapata vezéregyénisége volt. A fürdővárosi együttes a kiváló védekezése mellett, támadójátékban is vitte a prímet, a gyors játék leginkább Lukács Nórának ízlett, aki az első félidőben 10 gólt tett a közösbe. A 18. percben már 10 találat volt a két rivális közötti különbség (14-4), amely a félidő végéig tizenháromra nőtt.

A fordulás után sem vett vissza lendületéből a gyulai együttes, a magabiztosan vezető gárda támadójátékban már a további formációk gyakorlására helyezte a hangsúlyt. A fiatal játékosokból álló szegedi együttes egy percre sem adta meg magát, a derbi végéig űzte riválisát.

hajrá, gyula!

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

– Nagyon örülünk a győzelemnek, ezen az úton megyünk tovább. A lányok a mai nap nagyon koncentráltak, fegyelmezettek, és ami a legfontosabb tiszta szívvel játszottak. Gratulálok a lányoknak – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata győzelemmel kezdte a 2002/2023-as bajnoki szezont, a folytatásban pedig a Szeghalmi NKC együtteséhez utazik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)