Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őszi lomtalanítási akció Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. szeptember 11. 11:00
Őszi lomtalanítási akció Gyulán
A Gyulai Közüzemi NKft. közérdekű tájékoztatója

képünk illusztráció! 

Fotó: Pixabay.com

Házhoz menő lomtalanítást szervez a Gyulai Közüzemi NKft. szeptember 28-tól október 26-ig Gyulán, városrészenként az alábbiakban felsorolt napokon 8 órától 12 óráig.

  • Szeptember 28. Dénesmajor, Gyulavári, Újvári
  • Október 5. Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros
  • Október 12. Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek
  • Október 19. Törökzug, Németváros, Újgyula
  • Október 26. Nagyrománváros, Újváros

A cég honlapján megtekinthető az aktuális utcalista.

A házhoz menő lomtalanítás igénybevétele ingyenes.

A lomtalanítás során elszállítják a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat, melyek nem férnek bele a hulladékgyűjtő edénybe, pl. a bútorok, edények, szőnyegek vagy játékok.

Kérjük tisztelt partnereinket, hogy a lomtalanítás során elszállítandó hulladékokat a meghirdetett időpontra készítse elő szállításra az ingatlan előtt olyan helyen, hogy az a szállítójárművel megközelíthető legyen.

A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 m méretűre szíveskedjen összedarabolni, hogy a kukáskocsi beöntőnyílásán beférjenek.

A cég azon partnerei, akiknek a házhoz menő lomtalanítás lakóhelyükre meghirdetett időpontja nem megfelelő, kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését, a lomtalanítási akció ideje alatt, az ügyfélszolgálati irodában időpont-egyeztetéssel.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe.

  • Vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elvisszük).
  • Papír-, műanyag-, italoskarton-, alumínium italosdoboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, illetve a sárga kukában)
  • Építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti inert hulladékkezelő telepen)
  • Biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen, illetve a zöld kukában)
  • Veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • Gumiabroncs (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • Sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint).

A lakosoktól azt kérik, hogy a fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítsék ki lomtalanításra, mert azokat a társaság nem szállítja el.

A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a Biofilter Zrt. munkatársai végzik október 22-én (szombat) 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon: nagypiac parkolója (Október 6. tér), kispiac parkolója (Törökzug – szolgáltatósor), paradicsomi városrész – Rulikowski u. eleje, ABC melletti parkoló.

Javasoljuk, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntse műanyag tárolóedénybe (pl.: PET-palackba), azt zárja le, és a következő lomtalanításig így tárolja.

***

Tájékoztatjuk tisztelt szerződéses partnereinket, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül az akció ideje alatt is a hulladékátrakó állomáson (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitvatartási idő alatt térítésmentesen átveszi.

Partnereink a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen: elektronikai hulladékok és elektromos berendezések, fatartalmú bútorok és tárgyak, műanyagból készült bútorok és tárgyak, textil-, fémhulladékok) helyezhetik el.

A hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitvatartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Nyitvatartás” menüpont alatt megtalálható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)