Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hinni a jóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2022. szeptember 09. 14:00
Hinni a jóban
Béres Attila tartott előadást a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban

béres attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hinni a jóban… címmel tartott előadást Béres Attila író, költő szeptember 8-án a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Béres Attila lapunk kérdésére elmondta: az előadás során az életművét mutatja be, az érdeklődők minden műfajba betekintést nyerhetnek, amelyben valaha alkotott, a paletta pedig rendkívül széles, hiszen írt verseket, novellákat, forgatókönyveket, hangjátékokat, zenés darabokat, operát és balettet is.

Az esten Dézsi János, a bibliotéka igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, néhány évvel ezelőtt indították el a kezdeményezést, amely szerint az alapító napján – Mogyoróssy János születésnapján – egy programmal kedveskednek a vendégeknek, valamint ezen a napon bárki ingyen iratkozhat be a könyvtárba.

Béres Attila beszélgetőpartnere Durkó Károly volt, valamint közreműködött Steigerwald Réka.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A beszélgetés során kiderült, hogy évek óta szoros barátságot ápol Steigerwald István festőművésszel, így kötődik Gyula városához. A költő első verseskötete a sorkatonai szolgálata alatt jelent meg, amely miatt vizsgálatot indított ellene a katonai elhárítás, börtönnel is fenyegették, később ennek ellenére A Haza Szolgálatáért Érdeméremmel tüntették ki a művészete miatt.

Megtudtuk, hogy Béres Attila társszerzője volt az Egri csillagok musicalnek, munkatársa, majd szerkesztője volt az Új Tükör lapnak, olvasószerkesztőként dolgozott a Playboy magyar kiadásának, valamint olyan produkciókban dolgozott forgatókönyvíróként, mint az Űrgammák és a Barátok közt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)