Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 08. 15:30
Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték Gyulán
A szoptatás fontosságára hívták fel a figyelmet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megtartották az anyatejes világnapi rendezvényt Gyulán szeptember 8-án. Ezen a napon a szoptatás fontosságára szerették volna ráirányítani a figyelmet, hiszen az anyatejes táplálással erősebb immunvédelmet lehet elérni.

A fürdővárosban már húsz éve tartanak rendezvényeket a témával kapcsolatban, idén is kiállítókkal, előadásokkal várták a megjelent kismamákat és gyermekeiket.

Ködmön Zsolt, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője lapunknak elmondta: Gyulán évtizedek óta fontosnak tartják az esemény megszervezését, amelyet a pandémia alatt is folytattak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelete: a WHO harminc évvel ezelőtt augusztus 1-jét az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította, amely időponttól az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF útjára indította az anyatejes táplálást népszerűsítő programot. 

– Városunkban húsz éve hagyomány, hogy különféle programokkal ünnepeljük meg a napot. Hivatalosan augusztusban van az anyatejes világnap, de Gyula városa úgy döntött, hogy szeptemberben rendezi meg az eseményt.

Hozzátette: Magyarországon az anyatejes táplálás uniós szinten is magas, kilencven százalék fölött van, amely részben talán a hasonló eseményeknek is köszönhető.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eseményt Kiss Tamásné önkormányzati képviselő nyitotta meg. Mint mondta, semmihez sem hasonlítható ez az intim kapcsolat, amely a gyermek és az édesanya között jön létre.

– Az anyatej a csecsemő enni- és innivalója is, de a kórokozókkal szemben is védelmet nyújt. Nem tesszük tálba, nem kell kevergetni, méregetni, nem kell kés hozzá és a gyermekek szépen fejlődnek – fogalmazott.

A megnyitó után előadással, zenével, bohóccal és sok mókával folytatódott a rendezvény.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2022. szeptember 08. 17:39
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)