Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Milyen gyakran porszívózzuk a szőnyeget?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. szeptember 04. 15:09
Milyen gyakran porszívózzuk a szőnyeget?
Mutatjuk a válaszokat!

Még gyakorlott háziasszonyok sem tudják mindig biztosan, hogy milyen gyakorisággal ragadjanak porszívót. Mutatjuk a válaszokat!

Hozzáértő szakemberek azt javasolják, hogy a nagy forgalmú helyeken, mint amilyen a konyha, az étkező, a gyerekszoba, a folyosó és az előszoba, mindenképpen javasolt a napi porszívózás, főleg, ha ezekben a helyiségekben még szőnyeg is le van terítve. Ha a nappaliban is sok időt töltünk, mert még kicsik a gyerekek, és esetenként még ebben a helyiségben is szoktak enni, akkor mindenképpen javasolt itt is a napi porszívózás.

Jót tesz-e a szőnyegnek a mindennapos porszívózás?

Erre mindenképpen igen a válasz, hiszen, ha ételmaradékok kerülnek a szőnyegbe, az kiváló táptalaja a poratkáknak és a baktériumoknak. Ez pedig különösen veszélyes, ha kisgyerekünk van, aki előszeretettel szeret a szőnyegen ülni, játszani, pihenni.

A porszívózás nemcsak a szennyeződéseket tüntetni el a szőnyeg rostjaiból, hanem a kellemetlen szagokat is. Ez különösen lényeges, ha háziállat is van a családban. A kutyák és a macskák egyik kedvenc helye is lehet a szőnyeg. Akármilyen rendszerességgel is fürdetjük a háziállatunkat, van egyfajta szaga, ami beivódik a szőnyegbe is. Ha mi nem is érezzük, hiszen mindennap otthon tartózkodunk, a vendégeinknek azonnal megcsapja az orrát. Ezért is nagyon hasznos ilyen esetben a mosható szőnyeg, amit ha mindennap kiporszívózunk, és rendszeres időközönként kimossuk, biztosan nem szívja magába a kellemetlen szagokat.

Azokban a családokban, ahol kisgyerekek is élnek, szintén elemi lehet a napi porszívózás, hiszen az ételmaradékok és a szennyeződések nem csak a szőnyeg mélyebb rétegeibe hatolnak be, a szőnyeg felszínére is kerülhet belőlük. Ezek a szennyeződések aztán a kisgyerek ruhájára és kezére kerülnek. Mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek előszeretettel veszik a szájukba a kezüket, így a betegségeket, fertőzéseket is elkerülhetjük a forgalmas helyeken elhelyezett szőnyegek rendszeres porszívózásával.

A kevésbé használt helyiségeket se hanyagoljuk el. Lehet, hogy a hálószobát csak éjszaka használjuk, de azért éjjel is sok szennyeződés kerülhet a padlóra. Gondoljunk csak a hajszálakra, az elhalt hámsejtekre. Ha nem is mindennap, de hetente két-három alkalommal itt is javasolt alaposan kiporszívózni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)