Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Polgárokért kitüntetést kapott Görgényi Ernő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. augusztus 31. 17:50
Polgárokért kitüntetést kapott Görgényi Ernő
A polgármestert a Békés Megyei Önkormányzat ünnepi megyegyűlésén ismerték el

zalai mihálygörgényi ernő és dukai miklós

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Polgárokért kitüntetést vehetett át Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere a Békés Megyei Önkormányzat augusztus 31-i ünnepi megyegyűlésén a Békéscsabai Jókai Színházban.

Az ünnepségen Zalai Mihály, a közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, 1715. július 23-án Békésen alakult újjá a vármegyei közgyűlés, 307 évvel ezelőtt, ők pedig már hetedik éve idézik fel az eseményeket a Megyenapon, míg az ünnepi közgyűlést négy éve rendezik meg.

Az eseményen köszöntőt mondott Dukai Miklós önkormányzati államtitkár is, aki kiemelte: dicséretes a kezdeményezés, amellyel a megyei önkormányzat őrizni és ápolni kívánja Békés megye múltját.

A köszöntők után következett az elismerések átadása. Békés Megyéért kitüntetést kapott a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a díjat Pál Miklósné, az egyesület elnöke vette át. Szintén Békés Megyéért kitüntetéssel díjazták a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületet, az elismerést Szigeti Erika, az egyesület tagja vette át. Ugyancsak Békés Megyéért elismerést kapott Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető főispán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A folytatásban a Polgárokért elismerést adták át, amelyet azok a településvezetők kaphatnak meg, akik legalább egy önkormányzati cikluson keresztül töltötték be tisztségüket, valamint a megye történelmi hagyományaira építő, kiemelkedő közéleti tevékenységet végeztek.

Az elismerést 2022-ben Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kapta meg. Mint elhangzott, 2006-ban lett önkormányzati képviselő, 2010 óta a város polgármestere. Családjában hagyománya van a jogi pályának, ő is ügyvédként dolgozott, mielőtt politikai pályára lépett.

Erősen kötődik a hagyományokhoz, polgármesteri munkája során célul tűzte ki a gazdaság fellendítését, a mezőgazdaság fejlesztését, amely fontos tényezője a térség megújulásának. Legfontosabb eredményeinek a gyulai húsipar megmentését, a Gyulai Várfürdő fejlesztését, az Almásy-kastély felújítását, az Airbus Helicopters fürdővárosba települését, az erdőtelepítési programot, valamint a gyulai civil közösségek megerősödését tartja. 

Mint ismeretes, s ahogy a Gyulai Hírlap is beszámolt róla, 2019-ben Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta Görgényi Ernőnek. A kitüntetést az érték- és közösségteremtő településvezetői munkája elismeréseként vehette át akkor a városvezető. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)