Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Összeállt a Megyenap programja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. augusztus 30. 10:00
Összeállt a Megyenap programja
Szeptember 3-án Békéscsaba főterére várják az érdeklődőket

Hetedik alkalommal, idén újra eredeti formában, azaz színpadi programokkal kiegészülve rendezi meg a Békés Megyei Önkormányzat a Megyenapot szeptember 3-án, Békéscsaba főterén – tájékoztatta a szervező közleményben az MTI-t.

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Kiemelték, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt csak szűkített tartalommal tudták megszervezni a „megyei összetartozás napját”.

A rendezvény szlogenje a „Hagyomány, érték, közösség”; célja, hogy bemutassa a Békés megyei hagyományokat, értékeket és az itt élő nemzetiségek kultúráját.

Több mint 30 település jelezte, hogy bemutatja a települési értéktárban szereplő értékeit, a megyében élő nemzetiségek pedig jellegzetes ételeikkel is megismertetik a látogatókat – írták.

Ismét megszervezik a megye legnagyobb kézművesvásárát és kistermelői piacát, ahol a nemrég létrehozott Viharsarok Termék brand védjegyet is megismerheti a szélesebb közönség. A megyei önkormányzat által alkotott védjegyet és logót jelenleg tizenöt kistermelő és kézműves használhatja.

A megnyitón a Tótkomlósi Fúvószenekar működik közre, ebédidőben Sztojka Tibor és zenekara muzsikál. Délután operettslágerekkel fellépnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei, akik a Degré utcai Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóival is előadnak egy közös műsort.

Lesznek néptáncos és zenei produkciók, katonai hagyományőrzők bemutatója, Kádár Ferkó Fotószínháza, kézműves-foglalkozások, népi játszótér.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház délután előadja a Szép cerceruska című előadását. A teátrum egyébként aznap tartja Bábozda elnevezésű évadnyitóját is, a főtérhez közeli Ibsen Udvarban az érdeklődők közösen játszhatnak a társulat tagjaival.

A programot táncház zárja, amelyen a Balassi Táncegyüttes működik közre.

Az első Megyenapot 2016-ban szervezték meg, a kezdeményezést annak apropóján hívták életre, hogy egy évvel korábban ünnepelték Békés megye török kiűzése utáni újjászervezésének 300. évfordulóját – közölte a megyei önkormányzat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)