Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztosan gyűjtötte be első győzelmét a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. augusztus 29. 15:00
Magabiztosan gyűjtötte be első győzelmét a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Jamina SE 5-0 (3-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Jamina SE együttesét látta vendégül augusztus 27-én. Az alaposan megfiatalított fürdővárosi gárda megszerezte első győzelemét az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

kovács zsombor kezdte a gyulai gólgyártást

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Clean-Way Gyulai Termál FC: Jakab, Nagy S., Farkas (Repisky), Nyéki (Lőrinczi), Nagy G., Radics (Kiss T.), Kovács (Zsilák), Vágási, Kovács, Varga (Magyar) és Pis. Csere: Zsilák Máté és Kukla. Vezetőedző. Sajben Gábor.

A gyulai együttes az első fordulóban 1-1-es döntetlennel rajtolt el a bajnokságban, majd a bajnoki címre is esélyes Végegyházi SE ellen lépett pályára. A gyulai rangadón (a végegyházi gárda a gyulai Grosics Akadémián játssza hazai mérkőzéseit) komoly taktikai csata folyt a pályán, ám egyik csapat sem alakított ki komoly lehetőséget. A fürdővárosi együttes a következő fordulóban a tavaly is nagy riválisnak számító Jamina SE gárdáját várta a fürdővárosi arénába.

Sajben Gábor vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a csapat számára csak a győzelem elfogadható, amelyért mindent meg is tesz majd. 

– Remélhetőleg felszakad a gát, és elkezdünk jobban focizni, gólokat szerezni. Türelmesnek kell lennünk, hiszen egy újjáalakult, sok új fiatallal rendelkező csapatom van, amelynek meg kell szoknia a felnőttbajnokságot – tette hozzá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A gyulai csapat ennek megfelelően kezdte a találkozót, szinte azonnal lezárta a kapu felé vezető utat ellenfele előtt. A Nagy Gergely által vezetett támadósor komoly nyomás alá helyezte a vendégcsapatot, aminek a 10. percben meg is lett az eredménye. A már több alkalommal is megvillanó Kovács Zsombor kiválóan vált le védőjéről, a kapussal szemben pedig nem hibázott, így megszerezte a vezetést együttesének. 1-0.

A folytatásban is lendületben maradt a hazai gárda, három perccel később Nagy Gergely zúdította kapura az elé tálalt labdát. 2-0.

A felélénkült békéscsabai alakulat többször is eljutott a gyulai kapu elé, ám a 20. percben mégis a gyulai szurkolók örülhettek, a tavalyi formáját kiválóan átmentő Radics Dávid szerezte meg csapata harmadik gólját. 3-0.

– Nagy intenzitással kezdtük a mérkőzést. A letámadásunkkal próbáltunk nagy tempót diktálni, ennek tudható be, hogy hamar háromgólos előnyre tettünk szert. A fordulás után is több szép támadást vezettünk, de már nem voltak olyan pontosak a befejezések. Nagy öröm számomra, hogy a második félidőben a cserékkel újra egy 20 év átlagéletkorú csapatot láthattam a pályán, és a fiatal srácok gólokkal és gólpasszal hálálták meg a bizalmat – ismertette a gyulai vezetőedző.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A második játékrészben is folytatódott a gyulai dominancia, a fiatal kerettel operáló hazai gárda többször is komoly feladatot adott a hazai védőknek. A mérkőzés vége előtt ismét felpörgette a játékát a Sajben-csapat, Kiss Tamás és Lőrinczi Attila révén pedig ötgólosra növelte győzelmét.

– Ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk, sokan jó teljesítményt nyújtottak a csapatban. A következő két mérkőzésünkön, az Orosháza és a Szarvas ellen, mutathatjuk meg igazán, hogy hol tartunk, és mire lehetünk képesek a későbbiekben. Ismerjük a hétvégi ellenfelünket, megpróbálunk megfelelően felkészülni a mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy ez a siker nem megnyugtat minket, hanem sokkal inkább felszakad a gát, és egyre jobbak leszünk – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata szeptember 3-án a három győzelemmel kezdő OMTK ULE együttesét látja vendégül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)