Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Betelt a pohár!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2022. augusztus 24. 16:00
Betelt a pohár!
Speciális módszerrel a káros szenvedélyek ellen

Az állandó belső feszültség, a szűnni nem akaró rosszkedv igen hamar rányomhatja bélyegét a mindennapjainkra. S mindezekből (tévesen) a kiutat sokszor csak az alkohol vagy éppen a különböző gyógyszerek, tudatmódosítók mámorában látjuk. Ám a gondtalan élet illúziója csupán rövid ideig tart, és  legtöbbször függőséget hoz magával, amelyből segítség nélkül nincs kiút.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió pontosan ezt a kilátástalan helyzetet látva hozta létre Gyulán a szenvedélybetegek támogatott lakhatását, ahol egy rendhagyó módszer segítségével a függőségektől szenvedők egy fedél alatt élve, egymás és szakembereink támogatásával változtathatnak életmódjukon, és érhetik el a teljes és megőrizhető józan életmódot.
Na, de hogyan is valósul ez meg pontosan?
A bentlakásos szolgáltatásunk célja az önálló, szermentes életvitel elősegítése és fenntartása védett, biztonságot adó, támogató környezetben.

A hozzánk fordulók számára biztosítjuk a:
• lakhatást (500 Ft/nap)
• felügyeletet
• étkezést (850 Ft/menü)
• gondozást
• készségfejlesztést
• tanácsadást
• pedagógiai és gyógypedagógiai segítségnyújtást
• szállítást
• háztartási vagy háztartást pótló segítségnyújtást is

Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni konzultációkra, önsegítő csoportok kialakítására, lakógyűlésekre, reszortok és a havi tervek elkészítésére, valamint az esti leltárakra. Az állandó fejlesztés menetét képzett szakembereink minden esetben az ellátottak szükségleteihez és egyéni igényeihez igazítják, így biztosítva a segítséget kérő személyek nyugodt és kiegyensúlyozott gyógyulását.

Így segítünk Önnek

Alapelvünk, hogy fizikailag és mentálisan is kezelni kell a fennálló problémát.
Ennek megfelelően az általunk használt 12 lépéses kezelés, a Minnesota-módszer, amely a tapasztalatok alapján jóval hatékonyabb, mint a kizárólag detoxikációra épülő programok.
A kezelés során a családtagokkal karöltve hatalmas figyelmet fordítunk a visszaesés megelőzésére, a kapcsolati és lelki károsodások helyreállítására is, és segítjük a társadalomba való visszailleszkedést, valamint a munkavállalást.

Kik vehetik igénybe?

A szolgáltatást bármely 18 év feletti személy, az ország bármely pontjáról igénybe veheti, aki saját elhatározásából úgy dönt, hogy le akarja tenni az alkoholt vagy a függőséget okozó szert.

Az igénylés menete

1. Keresse bizalommal Hajdúné Borbély Beáta intézményvezetőt az alábbi telefonszámon: 06/709536420, vagy tárcsázza az intézmény saját számát: 06/709304921 hétfőtől péntekig 08:00–16:30-ig!

2. Munkatársunk egyezteti Önnel a jogosultság feltételeit (szenvedélybetegség, fogyatékosság, szociális helyzet stb.), valamint a további teendőket.

Eljött az ideje, hogy más szemmel nézzen a világra, és újra tisztán lássa a jövőjét. Hívjon minket, és tegyük meg együtt az első lépéseket!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)