Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felhős, esős idő várható szombaton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. augusztus 19. 17:30
Felhős, esős idő várható szombaton
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

A Dunántúlon és a középső országrészben erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon viszont gyengén felhős, napos idő várható. A Dunántúlon, később már a középső tájakon is egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok is kialakulnak, amelyekhez károkozó szélroham, jégeső is társulhat!

Az éjszaka során tovább növekszik a felhőzet, illetve továbbra is várhatóak záporok, zivatarok. A csapadék súlypontja kissé keletebbre tolódik, és a heves kísérőjelenség egyre inkább a felhőszakadás lehet.

Szombaton erősen felhős égkép lesz a jellemző, ez alól kivételt az ország északkeleti része képez majd, ott számíthatunk a legtöbb szűrt napsütésre. Nagyobb számban a Dunántúlon, illetve a középső országrészen alakulhatnak ki több hullámban záporok, zivatarok, illetve eső is. Kelet, északkelet felé haladva csökken a csapadékhajlam.

Péntek délután a délkeleti, szombaton az északi, északnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések. Zivatarok környezetében azonban viharos, erősen viharos szélrohamok is előfordulhatnak!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 25 és 31 fok között valószínű, de északkeleten ennél melegebb lesz, 34, 36 fok is előfordulhat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)