Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három érv, amiért Önnek is gyümölcslevest kell fogyasztania!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. augusztus 10. 17:00
Három érv, amiért Önnek is gyümölcslevest kell fogyasztania!
Válasszon jövő heti étlapunkról, majd hívjon minket!

Ön tudja, hogy Magyarországon hány ezer hektár az a földterület, ami csak gyümölcsös? Cikkünkben három érdekesség kerül terítékre a gyümölcslevesekkel kapcsolatban, valamint azt is eláruljuk Önnek, hogyan kerülheti el a tikkasztó hőségben a tűzhely mellett ácsorgást, amikor erre a hűsítő finomságra vágyik.

1. Ön tudta, hogy nem minden gyümölcsleves igényel főzést? A hideg elkészítés legnépszerűbb formája a hazánkban is rendkívül közkedvelt smoothie. A tejmentesen, hidegen – akár fagyasztva – összeturmixolt gyümölcsök és ízlés szerint hozzáadható különböző magvak, egyéb alapanyagok pedig igazi vitaminbombaként hatnak a szervezetünkre!

2. A gyümölcsleves fogyasztásával hozzájárulunk szervezetünk folyadékpótlásához, ezenfelül még vitaminnal és rosttal is tápláljuk testünket, így meglehetősen hamar jóllakottságot és telítettségérzést eredményez számunkra. Nem is gondolnánk, de ez a hűsítő finomság a magas folyadéktartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol a vérnyomás szabályozására, a salakanyagok kiválasztására és eltávolítására, valamint a szellemi teljesítőképességre is.

3. A gyümölcsleves-fogyasztással a hazai termelőket is támogathatja! A KSH legfrissebb adatai alapján több mint 90 ezer hektár föld csak gyümölcsös terület Magyarországon! Az alma, a cseresznye, a meggy, a körte, a barack és a szilva is megterem hazánkban, és mindből készülhet hűsítő nyári finomság.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) konyhája csak és kizárólag magyar termelőktől vásárolt gyümölcsökből készíti ételeit, így ha tőlünk rendel, akkor Ön is támogatja a hazait.

Az étlapunkon vissza-visszatérően megtalálható a vegyes gyümölcsleves, a meggyleves, a vaníliás körteleves, a barackleves, az erdei gyümölcsleves, az almaleves és a szilvaleves is. Szakácsaink az alapanyagok és fűszerek megfelelő harmóniájával az évszak ízeit elevenítik meg az ellátottjaink számára.

A BTESZ házhozszállítással kedvezményes, kétfogásos finom ebédet (leves+főétel) biztosít nyugdíjasoknak! Önnek csupán változatos étlapunkról kell választania. További információkért hívja ingyenesen a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió zöld számát: 06 80 900 368, vagy tekintse meg a rendelés menetét a btesz.hu/etlap-b honlapon.

Válasszon jövő heti étlapunkról, majd hívjon minket!

08.15. HÉTFŐ

A: Szilvaleves – sült csirkecomb, burgonyapüré
B: Tarhonyaleves – fokhagymás sertéscsíkok, zöldbabfőzelék

08.16. KEDD

A: Karalábéleves – csülökpörkölt, főtt tészta
B: Kertészleves – tejszínes-brokkolis csirkemell, kuszkusz

08.17. SZERDA

A: Csontleves – rántott sertésszelet, kukoricás rizs
B: Meggyleves – brassói aprópecsenye, tepsis burgonya

08.18. CSÜTÖRTÖK

A: Magyaros gombaleves – pirított sertésmáj, főtt burgonya
B: Sóskaleves – rizses hús, csemegeuborka

08.19. PÉNTEK

A: Gulyásleves – túrós csusza
B: Pirított tésztaleves – sertéspörkölt, szárazbab- főzelék

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)