1. Ön tudta, hogy nem minden gyümölcsleves igényel főzést? A hideg elkészítés legnépszerűbb formája a hazánkban is rendkívül közkedvelt smoothie. A tejmentesen, hidegen – akár fagyasztva – összeturmixolt gyümölcsök és ízlés szerint hozzáadható különböző magvak, egyéb alapanyagok pedig igazi vitaminbombaként hatnak a szervezetünkre!
2. A gyümölcsleves fogyasztásával hozzájárulunk szervezetünk folyadékpótlásához, ezenfelül még vitaminnal és rosttal is tápláljuk testünket, így meglehetősen hamar jóllakottságot és telítettségérzést eredményez számunkra. Nem is gondolnánk, de ez a hűsítő finomság a magas folyadéktartalmának köszönhetően jótékony hatást gyakorol a vérnyomás szabályozására, a salakanyagok kiválasztására és eltávolítására, valamint a szellemi teljesítőképességre is.
3. A gyümölcsleves-fogyasztással a hazai termelőket is támogathatja! A KSH legfrissebb adatai alapján több mint 90 ezer hektár föld csak gyümölcsös terület Magyarországon! Az alma, a cseresznye, a meggy, a körte, a barack és a szilva is megterem hazánkban, és mindből készülhet hűsítő nyári finomság.
A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) konyhája csak és kizárólag magyar termelőktől vásárolt gyümölcsökből készíti ételeit, így ha tőlünk rendel, akkor Ön is támogatja a hazait.
Az étlapunkon vissza-visszatérően megtalálható a vegyes gyümölcsleves, a meggyleves, a vaníliás körteleves, a barackleves, az erdei gyümölcsleves, az almaleves és a szilvaleves is. Szakácsaink az alapanyagok és fűszerek megfelelő harmóniájával az évszak ízeit elevenítik meg az ellátottjaink számára.
A BTESZ házhozszállítással kedvezményes, kétfogásos finom ebédet (leves+főétel) biztosít nyugdíjasoknak! Önnek csupán változatos étlapunkról kell választania. További információkért hívja ingyenesen a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió zöld számát: 06 80 900 368, vagy tekintse meg a rendelés menetét a btesz.hu/etlap-b honlapon.
Válasszon jövő heti étlapunkról, majd hívjon minket!
08.15. HÉTFŐ
A: Szilvaleves – sült csirkecomb, burgonyapüré
B: Tarhonyaleves – fokhagymás sertéscsíkok, zöldbabfőzelék
08.16. KEDD
A: Karalábéleves – csülökpörkölt, főtt tészta
B: Kertészleves – tejszínes-brokkolis csirkemell, kuszkusz
08.17. SZERDA
A: Csontleves – rántott sertésszelet, kukoricás rizs
B: Meggyleves – brassói aprópecsenye, tepsis burgonya
08.18. CSÜTÖRTÖK
A: Magyaros gombaleves – pirított sertésmáj, főtt burgonya
B: Sóskaleves – rizses hús, csemegeuborka
08.19. PÉNTEK
A: Gulyásleves – túrós csusza
B: Pirított tésztaleves – sertéspörkölt, szárazbab- főzelék